Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,7" (565 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG G6 1 Foto LG G6 2 Foto LG G6 3 Foto LG G6 4 Foto LG G6 5

Inleiding

De LG G6 is de opvolger van de LG G5 en is tijdens het Mobile World Congress 2017 geïntroduceerd. De LG G6 kan bijna overal gebruikt worden dankzij de IP68 water- en stofdichtheid. De smartphone is volledig stofdicht en kan veilig in water worden gebruikt tot 1,5 meter diepte en een duur van 30 minuten Ondanks het grotere scherm van de LG G6 is de smartphone gemakkelijk vast te houden. Zelfs met één hand. Onderzoek naar ergonomie van Dr. Andris Freivalds aan de Pennsylvania State University en Dr. Ji Yong-gu aan de Yonsei University liet zien dat de LG G6 hoog scoorde op verschillende punten: de telefoon is stabiel wanneer deze in één hand wordt vastgehouden, ligt comfortabel in de hand bij verschillende activiteiten en veroorzaakt weinig spiervermoeidheid als deze lange tijd wordt vastgehouden.

Dolby Vision en HDR

De LG G6 is de eerste smartphone wereldwijd met Dolby Vision en ondersteunt daarnaast HDR 10. Beide zijn de standaard voor het tonen van High Dynamic Range (HDR) beeld. HDR 10 zorgt voor een breder scala van kleuren en helderheid, waarbij zowel de donkerste en de helderste gebieden levendiger worden weergegeven. Op deze manier zijn meer details zichtbaar en biedt het scherm een overweldigende kijkervaring. De LG G6 ondersteunt twee HDR-formaten, zodat je toegang hebt tot zoveel mogelijk content. Zowel Amazon als Netflix bieden steeds meer content in HDR en nu kunnen beelden in dit overweldigende format ook op de LG G6 bekeken worden. Daarnaast zal Amazon in toenemende mate content in 18:9 produceren voor een meeslepende en filmische kijkervaring op het 18:9 QHD+ scherm.

18:9-beeldformaat

Meest opvallend aan de LG G6 is het 5,6-inch QHD+ display (resolutie 2.880 x 1.440) met een 18:9-beeldverhouding. Waar de meeste smartphones een verhouding van 16:9 hebben is de LG G6 de eerste smartphone met een schermratio van 18:9. Deze beeldverhouding zorgt voor een groter scherm en een indrukwekkende kijkervaring bij het streamen van video’s of bij het spelen van games. De LG G6 wordt gratis geleverd met zes smartphonegames: Temple Run 2, Spiderman Unlimited, Cookie Jam, Genies & Gems, SimCity BuildIt en Crossy Road – met een waarde van meer dan 200 dollar. Deze games maken optimaal gebruik van het 18:9 FullVision display en het feit dat deze smartphone goed met één hand gebruikt kan worden.

LG G6 camera

De LG G6, heeft net als de G5 een dubbele camera. Kies simpelweg tussen standaard of groothoekopties. En met twee 13-megapixel camera's aan de achterkant, waaronder een 125-graden groothoeklens, neemt de LG G6 panoramische shots die normale smartphonecamera's niet kunnen maken. De G6 is ook uitgerust met een 5-megapixel camera aan de voorkant met een 100-graden beeldveld, waardoor je selfies of groep-selfies kan maken zonder een selfiestick. Bovendien vermindert de groothoekcamera randvervorming, waardoor beelden natuurlijker ogen. Met de Square Camera functie van de LG G6 wordt het scherm verdeeld in twee identieke vierkante schermen. De LG G6 kan perfecte beelden in 1:1 beeldverhouding maken voor Instagram, Snapchat en andere sociale media en dankzij de 18:9 ratio passen er precies twee foto’s naast elkaar. Gebruikers kunnen eenvoudig 1:1 foto’s maken in het ene scherm en foto’s checken, bewerken en uploaden in het andere scherm. Naast dit alles biedt de LG G6 de mogelijkheid om makkelijk gifjes te maken door 2 tot 100 foto’s vanuit de gallerij te combineren.

Veiligheid batterij

LG maakt daarnaast gebruik van een gepatenteerde technologie die warmte afvoert en de temperatuur van het toestel verlaagt als dit nodig is. Een interne heat pipe - de eerste in een LG smartphone - helpt om de interne warmte af te voeren. Om de warmte in het toestel te verspreiden, hebben de ingenieurs van LG de onderdelen die het meest gevoelig zijn voor oververhitting zo ver mogelijk van elkaar geplaatst.

Besturingssysteem LG G6

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG G6

Van de LG G6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G6 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,3. Lees in het LG G6 testoverzicht de testen

Specificaties LG G6

Algemeen
ProductLG G6
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen148,9 x 71,9 x 7,9 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 821
KloksnelheidOnbekend
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (565 ppi)
Resolutie1.440 x 2.880px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C