Interessant:

Voordelen 18:9-scherm

achtergrond 17 februari 2017 om 10:26

De LG G6 krijgt een 5,7-inch scherm met een nieuwe beeldverhouding van 18:9. De resolutie van dit scherm bedraagt 2.880 x 1.440 pixels en bestaat dus uit twee vierkanten. Wij zetten de voordelen van dit nieuwe beeldformaat voor je op een rij.

Het eerste voordeel ligt voor de hand. Door het grotere schermoppervlak van de LG G6 kan je 10% meer content op je scherm zien. Handig bij websurfen of bij het lezen van e-books. Maar ook films en games worden 'meeslepender'. LG verwacht dat de G6 de eerste van een reeks telefoons met 18:9 schermformaat gaat worden. Het aantal apps en films dat geoptimaliseerd is voor de 18:9-beeldverhouding neemt ook rap toe. De software op de LG G6 zet traditionele 16:9-content automatisch om naar het grotere beeldformaat.

LG G6 multitasking
LG G6 multitasking

Doordat het 18:9-scherm is in te delen in twee even grote vierkanten, is ook multitasking goed te doen op de LG G6. Zo kan je links WhatsApp openen en rechts bijvoorbeeld je agenda. Ook binnen apps wordt handig omgesprongen met de extra schermgrootte. De kalenderapp bijvoorbeeld deelt je scherm in landscape-mode automatisch in tweeŽn. Aan de linkerzijde de complete kalender en aan de rechterzijde de details van een dag.

Ook de camera-interface heeft veel baat bij de 18:9-verhouding. Het grotere scherm zorgt ervoor dat je tegelijkertijd foto's kan maken en kan bekijken. LG UX 6.0 biedt namelijk een zogenaamde Square Camera functie, die het scherm indeelt in twee identieke vierkanten. In deze modus maak je vierkante foto's, die je bijvoorbeeld kan gebruiken op Instagram. In het andere venster kan je direct de foto's bekijken en bewerken. Bij traditionele fotografie biedt het nieuwe beeldformaat vooralsnog geen extra mogelijkheden.

De LG G6 wordt op het Mobile World Congress 2017 geintroduceerd.

portablegear.nl