Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Ace 1 Foto Samsung Galaxy Ace 2 Foto Samsung Galaxy Ace 3 Foto Samsung Galaxy Ace 4 Foto Samsung Galaxy Ace 5 Foto Samsung Galaxy Ace 6 Foto Samsung Galaxy Ace 7

Inleiding

De Samsung Galaxy Ace (S5830) is, net als de Samsung Galaxy Apollo (i5800) en de Samsung Galaxy Europa (i5500) een eenvoudiger en goedkoper broertje van de Samsung Galaxy S (i9000). Het voornaamste verschil ten opzichte van de Galaxy S is dat de Galaxy Ace ladyphone / smartphone minder intern geheugen heeft (158MB, uitbreidbaar via microSD tot 32GB) en een minder krachtigere processor aan boord heeft. Waar de Galaxy S een 1GHz-processor heeft, moet de Ace het doen met een 800MHz-chip. Verder is het display met 3,5-inch kleiner dan het 4-inch display van de Galaxy S. Voor dit model is gekozen voor de TFT-schermtechnologie in plaats van AMOLED, waardoor het scherm ook minder helder is dan dat van de Galaxy S. Voor de rest verschillen de specificaties echter niet veel. De Samsung Galaxy Ace S5830 draait standaard op Android 2.2 en is voorzien van 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.1 en Samsungs Social Hub-applicatie voor optimale connectiviteit. Dankzij de aanwezige Swype-technologie kan je razendsnel op de Ace typen door met een vinger over het touch-toetsenbord te 'vegen'. Met de ThinkFree-documentviewer bekijk je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden. Navigeren met Google Maps is mogelijk dankzij het ingebouwde aGPS. Voor multimedia-entertainment kan je rekenen op FM-radio en een uitgebreide mediaspeler. De Samsung Galaxy Ace komt in het zwart of wit. Tegelijkertijd met de Ace zijn de Galaxy Mini, Galaxy Gio en Galaxy Fit uitgebracht. De Ace is begin 2012 opgevolgd door de Samsung Galaxy Ace Plus. In februari 2012 volgde de Galaxy Ace 2.†In juni 2013 volgde de†Samsung Galaxy Ace 3†en in 2014 de Samsung Galaxy Ace 4.Verder lezen...- Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil (specs)- Samsung Galaxy Ace hands-on

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Ace is een Android 2.2-smartphone met een gewicht van 113 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,2 x 6,0 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 390 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 420 uur. De Samsung Galaxy Ace is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Ace ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Ace kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Ace kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Ace heeft 158 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Ace heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Ace bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Ace heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy Ace is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Ace draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Ace

Van de Samsung Galaxy Ace staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Ace is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,1. Lees in het Samsung Galaxy Ace testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Ace

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Ace
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht113 gram
Afmetingen112,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.350 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAM278 MB
Uitbreidbaar
Opslag158 MB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB