Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,1" (127 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Mini 1 Foto Samsung Galaxy Mini 2 Foto Samsung Galaxy Mini 3 Foto Samsung Galaxy Mini 4 Foto Samsung Galaxy Mini 5 Foto Samsung Galaxy Mini 6 Foto Samsung Galaxy Mini 7 Foto Samsung Galaxy Mini 8

Inleiding

De Samsung Galaxy Mini (S5570) is een mid-range Android 2.2-smartphone die tegelijkertijd is aangekondigd met de Galaxy Ace, Galaxy Fit en de Galaxy Gio. De Galaxy Mini beschikt over een 600MHz-processor en een 3,14-inch touchscreen met Samsungs TouchWiz-interface. Samsungs Social Hub-applicatie zorgt voor eenvoudig contact met sociale netwerken en met de aanwezige Quick Office-documentviewer bekijk je PDF- en Office-bestanden op de Galaxy Mini. Mails en sms'jes zijn snel te schrijven dankzij de Swype-technologie waarmee je een bericht tikt door met een vinger over het touchscreen te 'vegen'. Met de 3-megapixel camera behoort ook fotograferen tot de mogelijkheden. Draadloos verbonden ben je overal dankzij de ondersteuning van 3G/HSDPA, WiFi en Bluetooth. Met Google Maps en aGPS helpt de Galaxy Mini je navigeren. Google Voice Action maakt het mogelijk de Mini met je stem te bedienen. De Galaxy Mini heeft 158MB geheugen, dat uitbreidbaar is met een microSD-geheugenkaart. De Galaxy Mini is leverbaar in een witte of een zwarte uitvoering. Dit model is in februari 2012 opgevolgd door de Samsung Galaxy Mini 2.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Mini is een compacte Android-smartphone met een gewicht van 104 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,0 x 6,1 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 380 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 440 uur. De Samsung Galaxy Mini is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Mini ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Mini kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Mini kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Mini heeft 160 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Mini heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Mini bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Mini heeft een ingebouwde camera met een 3,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy Mini is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Mini draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Mini

Van de Samsung Galaxy Mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Mini is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,6. Lees in het Samsung Galaxy Mini testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Mini

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Mini
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht104 gram
Afmetingen110,0 x 61,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag160 MB + microSD
Scherm
Scherm3,1" (127 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB