Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,8" (246 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Ace 2 1 Foto Samsung Galaxy Ace 2 2 Foto Samsung Galaxy Ace 2 3

Inleiding

De Samsung Galaxy Ace 2 (i8160) is Samsungs derde Ace-model, na de originele Galaxy Ace en de Galaxy Ace Plus. De Ace 2 draait op Android 2.3 met daaromheen de TouchWiz-interface, waarin je de Social Hub (voor contact met sociale netwerken), de Music Hub (snel toegang tot je muziek) en de Game Hub (online gaming-portal) vindt. Tevens is Samsungs ChatON messaging-app voorgeinstalleerd. Mobiel internet en videochatten is mogelijk middels 3G/HSDPA, WiFi en de VGA-frontcamera. Bluetooth 3.0 en WiFi-Direct zorgen voor eenvoudige bestandsoverdracht met andere apparatuur. De 5-megapixel camera van de Galaxy Ace 2 is voorzien van een LED-flitser voor degelijke resultaten bij weinig licht en tevens kan je er 720p HD-video's mee opnemen. Verder is de Ace 2 voorzien van een 800MHz dual-core processor, een 3,8-inch touchscreen, GPS en 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Tegelijkertijd met de Ace 2 is de Samsung Galaxy Mini 2†aangekondigd. In juni 2013 volgde de Samsung Galaxy Ace 3. Verder lezen... -†Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil†(specs)

Specificaties

De Samsung Galaxy Ace 2 is voorzien van een 800 MHz ARM Cortex-A9 dual-core processor met 768 MB RAM. De Samsung Galaxy Ace 2 heeft 2 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.500 mAh. Met de Galaxy Ace 2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Ace 2 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Ace 2 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Samsung Galaxy Ace 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Ace 2 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Ace 2

Van de Samsung Galaxy Ace 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Ace 2 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees in het Samsung Galaxy Ace 2 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Ace 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Ace 2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht118 gram
Afmetingen118,0 x 62,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 800 MHz)
RAM768 MB
Uitbreidbaar
Opslag2 GB + microSD
Scherm
Scherm3,8" (246 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB