Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Samsung Galaxy Gio 1 Foto Samsung Galaxy Gio 2 Foto Samsung Galaxy Gio 3 Foto Samsung Galaxy Gio 4 Foto Samsung Galaxy Gio 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Gio (S5660) is een full-touch Android 2.2-smartphone voor het mid-range segment. De smartphone heeft een 800MHz-processor, een 3,2-inch touchscreen en maakt gebruik van de TouchWiz-interface. De naam 'Gio', Italiaans voor juweel, verwijst volgens Samsung "naar de designperfectie die in deze smartphone tot uiting komt." WiFi- en 3G/HSDPA-ondersteuning maken overal draadloos internet mogelijk en ook Bluetooth is aanwezig. Dankzij de ingebouwde aGPS en Google Maps is de Galaxy Gio te gebruiken om de weg te vinden. Als je onderweg iets fraais mocht tegenkomen, leg je dit vast met de 3-megapixel camera met autofocus. Data worden opgeslagen op het 158MB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Voor eenvoudig contact met sociale netwerken kan je rekenen op de Social Hub-applicatie. De Swype-technologie maakt het mogelijk om snel berichten te schrijven door over het touchscreen te 'vegen'. Bijlages (Office- en PDF-bestanden) van mails bekijk of bewerk je met de voorgeinstalleerde documentviewer/editor. Tegelijkertijd met de Galaxy Gio zijn de Galaxy Ace, Galaxy Mini en Galaxy Fit geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Gio is een mid-range Android 2.2-telefoon met een gewicht van 102 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,1 x 5,8 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 640 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 610 uur. De Samsung Galaxy Gio is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Gio ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Gio kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Gio kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Gio heeft 158 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Gio heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Gio bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Gio heeft een ingebouwde camera met een 3,2 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy Gio is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Gio draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Gio

Van de Samsung Galaxy Gio staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Gio is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het Samsung Galaxy Gio testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Gio

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Gio
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht102 gram
Afmetingen111,0 x 58,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.350 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAM278 MB
Uitbreidbaar
Opslag158 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB