Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm3,3" (121 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Fit 1 Foto Samsung Galaxy Fit 2 Foto Samsung Galaxy Fit 3 Foto Samsung Galaxy Fit 4 Foto Samsung Galaxy Fit 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Fit (S5670) is een sportieve smartphone met een 3,3-inch touchscreen en een 600MHz-processor. Het toestel draait op Android 2.2 Froyo, dus je hebt direct toegang tot alle bekende Google-toepassingen (zoals Gmail, YouTube en Google Search). Daarnaast zorgt de Social Hub-applicatie ervoor dat je al je sociale netwerken in een oogopslag bijhoudt. De Galaxy Fit is voorzien van de TouchWiz-interface en ondersteunt Swype, zodat je razendsnel kan schrijven door met een vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. Dankzij WiFi, 3G/HSDPA en Bluetooth blijf je met de Samsung Galaxy Fit altijd verbonden met de wereld om je heen. Navigeren is mogelijk met aGPS en Google Maps en met de documentviewer bekijk je Office-bestanden. De Galaxy Fit heeft 150MB geheugen, dat met een microSD-geheugenkaart is uit te breiden. Tegelijkertijd met de Galaxy Fit zijn de Galaxy Ace, Galaxy Gio en Galaxy Minigeintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Fit is een sportieve smartphone met een gewicht van 108 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,00 x 6,20 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 387 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 421 uur. De Samsung Galaxy Fit is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Fit ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Fit kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Galaxy Fit kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Fit heeft 160 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Fit heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Galaxy Fit kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Samsung Galaxy Fit heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Galaxy Fit is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Samsung Galaxy Fit draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy Fit is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Fit

Van de Samsung Galaxy Fit staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Fit is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,4. Lees in het Samsung Galaxy Fit testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Fit

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Fit
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht108 gram
Afmetingen110,0 x 62,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.350 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag160 MB + microSD
Scherm
Scherm3,3" (121 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB