Interessant:

Samsung Gear VR-headset officieel

nieuws 4 september 2014 om 17:23

Samsung heeft op de IFA 2014, zoals verwacht, de Samsung Gear VR gepresenteerd. De Gear VR is een Virtual Reality-headset add-on voor de nieuwe Galaxy Note 4.

"Samsung Gear VR Innovator's Edition gaat zoveel verder dan de verwachtingen die er nu zijn over de manier waarop mobiele technologie kan worden ingezet om content te consumeren. Het is een schoolvoorbeeld van de innovatie van de Gear-serie," stelt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland.

"We zijn heel trots dat we de Gear VR Innovator's Edition kunnen onthullen", aldus John Carmack, CTO van Oculus. "De samenwerking met Samsung heeft ons in staat gesteld om een virtual reality headset te ontwikkelen met hoogwaardige prestaties en een resolutie van wereldniveau, en dat allemaal op een mobiel platform."

De Samsung Gear VR, waarover al langer geruchten gingen, is compatibel met het 5,7-inch Quad HD Super AMOLED display van de nieuwe Galaxy Note 4. Met de Gear VR Innovator's Edition heb je de beste plek in het theater, bevind je je op het podium van voorstellingen dankzij de Full 360 graden 3D video en geniet je van games als nooit tevoren. In combinatie met de Samsung Game Pad zorgt de Gear VR voor een optimale gamebeleving.

De Samsung Gear VR is comfortabel in gebruik dankzij het gebruik van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen. Hij is draadloos waardoor je volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer. Verder is de Gear VR te bedienen via het touchpad aan de zijkant.

De Samsung Gear VR is vanaf het vierde kwartaal beschikbaar in de kleur Frost White voor een verkoopadviesprijs van 199. In combinatie met de Samsung Game Pad bedraagt de verkoopadviesprijs 249.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

portablegear.nl