Interessant:

Huawei onthult Ascend G7 en Ascend Mate7

nieuws 4 september 2014 om 18:00

Huawei heeft op de IFA 2014 in Berlijn de Ascend G7 (een 5,5-inch HD-smartphone) en de Ascend Mate7 (een 6-inch Full HD-phablet) gepresenteerd. Beide toestellen zijn voorzien van Huawei's nieuwe EMUI 3.0-interface.

"In een markt die overspoeld wordt door mid-range smartphone met een plastic uiterlijk, valt de Ascend G7 op door zijn prachtig vervaardigde, metallic design", vertelt Richard Yu, CEO van Huawei. En over de Ascend Mate7 zegt hij: "De Mate7 is leidinggevend in de phabletmarkt dankzij slimmere prestaties, indrukwekkende energie-efficientie en een bijzonder handige bediening dankzij de superieure single-touch vingerafdruktechnolgie".

Huawei Ascend G7
Huawei Ascend G7

De Ascend G7 biedt 4G/LTE (Cat. 4)-ondersteuning voor hoge datasnelheden tot 150 Mbps. Daarnaast is de Ascend G7 uitgerust met een 13-megapixel camera met een 28mm groothoek BSI-lens aan de achterzijde en een 5-megapixel camera (met een 88-graden BSI-lens) aan de voorzijde. De Ascend Mate7 heeft een krachtige octa-core Huawei Kirin 925-processor. Deze processor bestaat uit twee quad-core chips, waartussen standaard en high-performance taken worden verdeeld, wat de batterijduur ten goede komt. Met de vingerafdrukscanner is het mogelijk het toestel te beveiligen en er kunnen tot vijf verschillende vingerafdrukken worden opgeslagen. De Ascend Mate7 ondersteunt 4G/LTE Cat.6, wat downloadsnelheden tot 300 Mbps mogelijk maakt. Aan de voorzijde is de Mate7 voorzien van een 5-megapixel camera, aan de achterzijde vind je een 13-megapixel camera met Sony's 4de generatie BSI-sensor en f/2.0-diafragma voor goede resultaten bij weinig licht.

Zowel de Ascend G7 als de Ascend Mate7 draait op Android 4.4 KitKat en beschikken over Huawei's nieuwe EMUI 3.0-interface. Ook zijn beide toestellen voorzien van een dual-microfoon met ruisonderdrukking.

De Huawei Ascend G7 (16GB) verschijnt in september in Nederland voor een prijs van 299 euro. De Huawei Ascend Mate7 verschijnt in edities van 499 euro (16GB + 2GB RAM) en 599 euro (32GB + 3GB RAM) en komt waarschijnlijk pas eind 2014 naar Nederland. Tot slot liet Huawei weten dat de Ascend P7 ook in een editie met een saffier scherm verschijnt.

Huawei Ascend Mate7
Huawei Ascend Mate7

portablegear.nl