Interessant:

Samsung Gear VR beschikbaar voor consumenten

nieuws 26 september 2015 om 11:12

Samsung en Oculus hebben de eerste Gear VR voor consumenten geintroduceerd. De Gear VR is te gebruiken met verschillende Samsung-smartphones, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge.

"Samsung is een voorloper op het gebied van mobiele ervaringen", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "De Innovators Edition van de Gear VR was daar vorig jaar een tastbaar voorbeeld van. Virtual reality is de volgende stap in mobiele belevingen en wij vinden het geweldig om de Gear VR in samenwerking met Oculus uit te brengen. Zo leggen we niet alleen de lat voor mobiele VR, maar maken we het revolutionaire product direct ook voor de consument toegankelijk."

De Samsung Gear VR is 22 procent lichter dan de Gear VR Innovator Edition, die in september 2014 werd geintroduceerd. Het dragen van het device is comfortabeler door een schuimlaag en ook is het touchpad verbeterd. Op deze manier heb je meer controle terwijl je geniet van films, games, 360 graden video's en al het andere dat beschikbaar is op de Gear VR.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

"Samen met Samsung vinden we virtual reality opnieuw uit. Zo creren we de beste mobiele VR ervaring die momenteel verkrijgbaar is", zegt Brendan Iribe, CEO van Oculus. "Op de Gear VR spelen mensen games met hun vrienden. Ze ondergaan 3D-achtige ervaringen, delen video experiences in 360 graden en bevinden zich in foto's en video's van over de hele wereld. En dit is nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk is met mobiele VR!"

De Samsung Gear VR is medio november verkrijgbaar in de kleur Frost White voor de verkoopadviesprijs van 99,99.

portablegear.nl