Interessant:

Carl Zeiss introduceert Virtual Reality-headset

nieuws 13 oktober 2014 om 11:59

Carl Zeiss, de Duitse fabrikant van optische systemen, heeft een eigen Virtual Reality-headset geintroduceerd: de VR One. De headset is te gebruiken als accessoire voor de iPhone 6 of Samsung Galaxy S5, die je erin moet schuiven.

De Carl Zeiss VR One heeft dus geen geintegreerd display, zoals de Oculus Rift. Dit model functioneert, net als de eerder aangekondigde Durovis Dive en Samsung Gear VR, als een opzetstuk voor je smartphone. Je schuift je telefoon in de headset - in het geval van de VR One kan dat een iPhone 6 of een Samsung Galaxy S5 zijn - en het display van de telefoon bevindt zich vervolgens voor je ogen, met de lenzen van de headset ertussen. Carl Zeiss belooft dat er later ook nieuwe aanvullende opzetstukken komen voor telefoons tussen de 4,7-inch en 5,3-inch. De VR One is geschikt voor Virtual Reality- en Augmented Reality-apps.

Carl Zeiss biedt verder de VR One Media App aan, waarmee je snel foto's en video's van je smartphone op de headset kan bekijken. Je kan er zowel 2D- als 3D- Youtube-video's op bekijken. De VR ONE komt ook met de Zeiss AR Cube, waarmee je met de AR App kan communiceren met verschillende avatars en unieke beelden door de AR Cube voor de headset te houden. Als je de kubus draait, zie je andere avatars/beelden. De AR Cube moet nieuwe mogelijkheden bieden voor Augmented Reality-ontwikkelaars.

De VR One is online als pre-order beschikbaar voor 99 euro.

Carl Zeiss VR One Virtual Reality-headset
Carl Zeiss VR One Virtual Reality-headset

PocketGamer UK