Interessant:

Gerucht: Samsung komt met Galaxy Virtual Reality-headset

nieuws 23 mei 2014 om 14:19

Volgens de laatste geruchten komt Samsung later dit jaar met een Galaxy Virtual Reality-headset voor haar Galaxy-smartphones en -tablets.

Met de Galaxy Virtual Reality-headset zou Samsung de directe concurrentie willen aangaan met twee grote rivaliserende virtual reality-projecten: Sony's Project Morpheus en Facebook's Oculus Rift. Facebook kocht het tweede jaar oude bedrijf Oculus Rift, maker van virtual reality-headsets voor games, afgelopen maart voor een bedrag van 2 miljard dollar (1,5 miljard euro).

Samsungs prototype VR-headset zou momenteel al werken met de Samsung Galaxy S5, maar naar verluidt is er nog krachtigere hardware nodig om het uiteindelijke product helemaal vloeiend te laten draaien. Samsungs headset heeft waarschijnlijk een OLED-display. Met de VR-headset wil Samsung video's en games nog meeslepender maken voor consumenten. Daarnaast willen de Koreanen hun aanbod van additionele accessoires - nu vooral bestaande uit smartwatches - verder uitbreiden.

Het is echter nog onduidelijk hoe Samsungs Galaxy VR-headset verbinding maakt met een smartphone of een tablet. Ook is niet duidelijk hoe het apparaat hoofdbewegingen kan meten. Het is daarom afwachten wanneer en of het apparaat daadwerkelijk op de markt komt. Productontwikkelaar Durovis bracht eerder de Dive, een duikbrilachtige accessoire waarmee je je smartphone transformeert in een Virtual Reality Gaming-platform, op de markt.

Naschrift: de Samsung Gear VR en de Galaxy Note 4 zijn 3 september 2014 op de IFA 2014 officieel aangekondigd.

Oculus Rift-headset
Oculus Rift-headset

Laptop Mag Blog