Interessant:

Samsung Galaxy Gear VR-headset komt eraan

nieuws 29 juli 2014 om 11:00

Samsung introduceert binnenkort waarschijnlijk de Samsung Galaxy Gear VR, een virtual reality-headset voor haar smartphones. De eerste apps voor de headset lekten reeds uit.

De Samsung Galaxy Gear VR-headset, waarover al enige tijd geruchten gaan, moet gaan concurreren met Facebooks Oculus Rift en Sony's Project Morpheus. De Gear VR-headset beschikt, in tegenstelling tot de Oculus Rift-headset, waarschijnlijk niet over een eigen ingebouwd display. In plaats daarvan moet in de headset een Samsung Galaxy-smartphone voor de ogen worden geplaatst, net zoals het geval bij de Durovis Dive VR-headset.

De eerste apps voor de Gear VR-headset zijn VR Panorama, VR Cinema en HMT Manager/VR Manager. Met VR Panorama kan je mogelijk afbeeldingen op virtual reality-achtige wijze (lees: helemaal om je heen) bekijken, met VR Cinema moet hetzelfde mogelijk worden voor video. De headset ondersteunt Samsungs S Voice-software, zodat stembesturing mogelijk is. Er is ook een fysieke toets op de frame van de headset, waarmee je toegang krijgt tot meer navigatie-opties. Tot slot beschikt de Gear VR-headset waarschijnlijk over VR Lock, waarmee je je ogen kan beschermen door een automatische scherm-timeout en waarschuwingen voor elk uur dat je de headset gebruikt, in te stellen.

De Samsung Galaxy Gear VR-headset wordt mogelijk aankomende september - wellicht gelijktijdig met de Samsung Galaxy Note 4 - aangekondigd.

Naschrift: de Samsung Gear VR en de Galaxy Note 4 zijn 3 september 2014 op de IFA 2014 officieel aangekondigd.

TrustedReviews