Interessant:

iOS 7.1-update uitgerold voor iPhone en iPad

nieuws 12 maart 2014 om 09:59

Apple heeft de iOS 7.1-update voor de iPhone, iPad en iPod touch uitgerold. De update biedt onder meer CarPlay-support en uitgebreidere bedieningsmogelijkheden voor Siri.

CarPlay is software waarmee je via je iPhone de software in de auto kan bedienen, ook via Siri-voicecommand. CarPlay ondersteunt ook apps van derde partijen, zoals Spotify. Apple heeft al deals gesloten met verschillende autofabrikanten voor de integratie van CarPlay in hun auto's.

Verder is het in iOS 7.1 mogelijk om Siri handmatig te bedienen door de hometoets ingedrukt te houden terwijl je spreekt en los te laten als je uitgesproken bent. Dit is een alternatief voor de optie om Siri automatisch te laten herkennen wanneer je uitgesproken bent, een optie die natuurlijk ook nog altijd mogelijk is. 

Andere nieuwe toevoegingen in iOS 7.1 zijn verbeterde iTunes Radio-functionaliteiten, een uitgebreidere kalender (waarin je nu events per maand kan bekijken en waarin automatisch meer landspecifieke vakanties zijn opgenomen), een bold-lettertype-optie op het toetsenbord en de calculator, nieuwe opties voor de weergave van toetsafbeeldingen, donkerdere app-kleuren en een minder helder witte achtergrond.

Daarnaast voorziet deze update van iOS 7 in een nieuwe camera-setting die automatisch HDR voor de iPhone 5S instelt, verbeterde Touch ID-vingerafdrukherkenning, verbeterde prestaties voor de iPhone 4 en een fix voor de bug waardoor het homescreen af en toe crashte. Tot slot verdwijnen FaceTime-belnotificaties automatisch als je een gesprek aanneemt op een ander toestel.

De iOS 7.1-update is beschikbaar voor de iPhone 4/4S/5/5C/5S, de iPad 2/3/4 en Air, de iPad mini/mini 2 en de iPod touch 5G.

iOS 7
iOS 7

Apple