Interessant:

Apple introduceert CarPlay

nieuws 3 maart 2014 om 12:32

Apple introduceert samen met verschillende autofabrikanten CarPlay, software waarmee je via je iPhone de software in de auto kan bedienen, ook via Siri-voicecommand.

De eerste auto's met CarPlay komen van†Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo. Later zullen ook BMW, Ford,†General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar/Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot/CitroŽn, Subaru, Suzuki and Toyota CarPlay in hun auto's integreren. Zodra je iPhone verbonden is met een auto met CarPlay-integratie heb je via Siri-stemopdrachten eenvoudig toegang tot je contacten en kan je bellen of voicemails beluisteren. Als er een binnenkomend bericht is kan Siri je berichten voorlezen en je kan een tegenbericht inspreken.

Via CarPlay heb je toegang tot al je muziek, podcasts, audiobooks en iTunes-radio, via de ingebouwde bediening in de auto of dus via Siri. CarPlay ondersteunt ook apps van derde partijen, zoals Spotify. CarPlay is als update voor iOS 7 beschikbaar en werkt alleen met iPhone-modellen met een Lightning-connector (dat zijn de iPhone 5S, iPhone 5C en originele†iPhone 5).

"CarPlay is vanaf de grond opgebouwd om bestuurders een ongelooflijke ervaring bij het gebruik van hun iPhone in de auto te geven", aldus Greg Joswiak, hoofd van Apple's iPhone- en iOS-productmarketing. "CarPlay laat gebruikers hun iPhone in de auto gebruiken met een minimum aan afleiding".

Apple CarPlay
Apple CarPlay

Apple