Interessant:

Corning verplaatst Gorilla Glass-productie naar Korea

nieuws 12 maart 2014 om 14:30

De Amerikaanse schermfabrikant Corning verplaatst de productie van het krasbestendige Gorilla Glass voor smartphones van Japan naar Korea.

De verplaatsing is een gevolg van een overeenkomst die Corning en Samsung vorig jaar sloten, waarbij de Amerikanen zich uit de joint-venture met de Koreanen uitkochten. Corning verwacht dat de overplaatsing van Japan naar Korea in juni 2015 helemaal voltooid zla zijn. Het is nog niet bekend wat er met de merknemers van de Japanese Corning-vestiging gaat gebeuren.

James P. Clappin, president, Corning Glass Technologies, gelooft dat de verplaatsing van de productie Corning aanzienlijk voordeel kan opleveren in de "jaarlijkse synergieen", wat dat ook precies mag betekenen.

Dit jaar onthulde Corning Antimicrobial†Gorilla Glass†(schermtechnologie met een anti-bacteriŽle laag).†Daarvoor introduceerde Corning†Willow Glass†(flexibele displaytechnologie),†Gorilla Glass 3†(nog dunner en steviger dan voorgaande Gorilla Glass-generaties) en†Lotus XT Glass†(dat bestand is tegen grote temperatuursverschillen).†

Gorilla Glass 3
Gorilla Glass 3

Cellular-news