Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSiOS 6
Opslag32 GB
Scherm7,9" (162 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Apple iPad mini 1 Foto Apple iPad mini 2 Foto Apple iPad mini 3 Foto Apple iPad mini 4 Foto Apple iPad mini 5 Foto Apple iPad mini 6 Foto Apple iPad mini 7 Foto Apple iPad mini 8 Foto Apple iPad mini 9

Inleiding

De Apple iPad mini vult met een display van 7,9-inch de ruimte tussen de iPod touch 5G (4-inch) en de iPad 3 / iPad 4 (9,7-inch). De iPad mini is niet alleen kleiner dan de eerdere iPads, maar heeft ook eenvoudigere specificaties (en een daarmee gepaard gaande lagere prijs). Deze slechts 7,2 millimeter dikke tablet heeft een dual-core Apple A5-processor (waar de gelijktijdig gepresenteerde New iPad 4 is voorzien van een nieuwere Apple A6-processor) en een lagere schermresolutie dan de voorgaande iPads. Waar de iPad 3 en 4 een Retina HD IPS display met 2048 x 1536 pixels hebben, heeft de iPad mini een reguliere (niet-HD) LED IPS resolutie van 1024 x 768 pixels. Wel beschikt de 7,9-inch iPad mini net als de 9,7-inch iPad 4 over een 1,2-megapixel FaceTime-frontcamera (met een á720p HD-videorecorder) en een 5-megapixel iSight-camera (met een 1080p Full HD-videorecorder). Standaard zijn eveneens WiFi, Bluetooth 4.0, optionele 3G- en 4G-support en alle bekende Apple-apps (waaronder iMessage, iBooks, Safari, Siri). Let op:áGPS-ondersteuning vind je alleen op de 3G-modellen, niet op de WiFi-only modellen. De iPad mini draait op iOS 6, dat in vergelijking met iOS 5 uitgebreidere Facebook-integratie kent. Ook nieuw in iOS 6 is Apple's Maps-navigatie-app (waarvoor de Google Maps-app het veld heeft moeten ruimen). Dit model maakt gebruik van Apple's kleinere Lightning-connector (bekend van de iPhone 5) in plaats van de 30-pin connector van voorgaande iPads; daardoor heb je een adapter nodig als je de tablet op je bestaande 30-pin docking stations wil aansluiten. De iPad mini komt in het wit of zwart en is verkrijgbaar in een WiFi-only en een WiFi + 3G/4G variant en in uitvoeringen met 16GB, 32GB of 64GB geheugen. Op 22 oktober 2013 volgde de iPad mini 2 Retina, die op haar beurt op 16 oktober 2014 werd opgevolgd door de iPad mini 3.

Verder lezen...

iPad mini 3 vs. iPad mini 2 vs. iPad mini 1: verschilá(specs)-áiPad mini 2 Retina vs. iPad mini 1: verschilá(specs)- iPad mini vs. iPad 4: verschil (specs)- Google Nexus 7 vs. iPad mini (specs)

Apparaat & afmetingen

De Apple iPad mini weegt 308 gram. De afmetingen bedragen 20,0 x 13,5 x 0,7 centimeter. De Apple iPad mini is verkrijgbaar in de kleuren grijs en wit.

Hardware

De Apple iPad mini draait op een 1 GHz Apple A5 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 512 MB. De maximale resolutie van het 7,9\"-IPS-scherm is 1024 x 768 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de iPad mini ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Apple iPad mini kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Apple iPad mini draait op iOS 6. iOS is de mobiele afgeleide van Apple's Mac OS X-besturingssysteem. Nieuwe toevoegingen in iOS 6 (ten opzichte van iOS 5) zijn onder meer verregaande Facebook-integratie, Apple's eigen Maps-navigatie-app (met kaarten van TomTom), een 'Do Not Disturb'-functie en 3G-ondersteuning voor FaceTime. Uiteraard wordt ook Apple's iCloud-cloudservice nog altijd ondersteund voor verregaande iTunes-synchronisatie met al je apparaten. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor iOS 5 vind je in de Apple App Store.

Multimedia

Muziek en video is uiteraard af te spelen op iOS. Je multimediabestanden dien je via iTunes over te zetten naar je |Merk| |Product|. iTunes ondersteunt onder andere AAC-, MP3- en WAV-muziekbestanden Ún H.264- en MPEG4-videobestanden.

Prijzen en beoordelingen Apple iPad mini

Van de Apple iPad mini staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple iPad mini is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Apple iPad mini testoverzicht de testen

Specificaties Apple iPad mini

Algemeen
ProductApple iPad mini
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht308 gram
Afmetingen200,0 x 135,0 x 7,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.490 mAh
Besturingssysteem
OSiOS 6
CPU/Geheugen
ProcessorApple A5
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,9" (162 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee