Interessant:

iOS-apps crashen vaker dan Android-apps

nieuws 31 maart 2014 om 15:51

Volgens onderzoek van Crittercism, een Amerikaanse bedrijf dat onderzoek doet naar de prestaties van mobiele applicaties, crashen Android-apps minder vaak dan iOS-apps.

Het is niet verrassend dat hoe ouder het besturingssysteem, hoe minder stabiel het is. Volgens het onderzoek van Crittercism lopen Android 4.4 KitKat, 4.3 Jelly Bean en 4.0 Ice Cream Sandwich 0,7 procent van de tijd vast, terwijl apps die worden gedraaid op het oudere Android 2.3 Gingerbread 1,7 procent van de tijd crashen.

Bij Apple komen de minste vastlopers voor bij het recente iOS 7.1 (slechts drie weken geleden uitgerold), terwijl de voorganger iOS 7 (crasht 2,5 procent van de tijd) en iOS 7 (loopt 2,1 procent van de tijd vast). 

Als de vastlopers opgesplitst worden naar toestellen blijkt bij iOS de originele iPhone 5 het minst vaak (1,7 procent van de tijd) te crashen. De nieuwe iPhone 5S doet het slechter met 2 procent. Android-smartphones, zoals de HTC One en Galaxy S3 (beide 1,2 procent) en de Galaxy S4 (0,9) lopen minder vaak dan de iPhones. De betrouwbaarheid blijkt ook af te hangen van de soort app: e-commerce (0,4 procent vastlopers) en social-apps (0,6 procent) blijken stabieler dan bijvoorbeeld games (4,4 procent vastlopers).

Tot slot zijn tablets momenteel minder stabiel dan smartphones, maar Crittercism verwacht dat dat in de toekomst snel zal veranderen door de snelle groei van de tabletmarkt. 

iOS 7
iOS 7

PC Mag