Interessant:

Motorola ontwikkelt oprolbaar display

nieuws 5 november 2013 om 11:44

Motorola heeft een patent gepubliceerd waarin het de technologie voor een oprolbaar, flexibel display beschrijft. De technologie is mogelijk bedoeld voor een Motorola smartwatch.

Het vermoeden van een Motorola smartwatch ontstaat doordat in het patent is te lezen dat het flexibele display over een "ander gebied heen" moet worden gelegd en dat het "buigzame scherm slim genoeg is om alleen die oppervlakten te verlichten die niet over elkaar heen liggen".

Het scherm zou ook meer dan één verlichtingsmodus hebben. Eén van deze modi is bedoeld om het gebied rond het toestel zelf te verlichten. Daarnaast kan het scherm detecteren hoe het gebruikt wordt en de juiste schermverlichting automatisch selecteren. Als het scherm wordt opgerold, snapt de technologie bijvoorbeeld dat de buitenzijde en niet de binnenzijde van het scherm verlicht moet worden. Het oprolbare display moet via een gebruikelijke grafische touch-interface te bedienen zijn.

Motorola bracht in 2011 eerder een sporthorloge met touchscreen uit: de MOTOACTV, maar dat had geen flexibel display. Er gaan al enige tijd geruchten over een Google Gem Smartwatch met Android 4.4 KitKat. Volgens geruchten heeft ook Apple met de iWatch een smartwatch met flexibel display in ontwikkeling. Samsung (Galaxy Gear) en Sony (SmartWatch 2) brachten eerder dit jaar smartwatches (zonder flexibel display) op de markt.

Motorola ontwikkelt oprolbaar display
Motorola ontwikkelt oprolbaar display

Laptop Mag Blog