Interessant:

Gerucht: iPhone 6 krijgt vingerafdruklezer

nieuws 13 april 2013 om 10:41

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 6 - die waarschijnlijk dit najaar op de markt komt - de beschikking over een vingerafdruklezer waarmee de telefoon te beveiligen is.

De geruchten over een vingerafdruklezer voor de iPhone 6 namen afgelopen week toe naar aanleiding van een vacature voor een software-enigeer op de Amerikaanse website van Apple. In de vacature werd gemeld dat het ging om een baan in het "Melbourne Design Center" in Florida. Vorige jaar nam Apple vingerafdruklezerspecialist AuthenTec, ook gevestigd in Melbourne, over voor 356 miljoen dollar. Men denkt dat Apple een specialist wil inhuren om de vingerafdruklezertechnologie voor de iPhone 6 te ontwikkelen.

The Wall Street Journal zei eerder teb hebben vernomen dat de iPhone 6 in de zomer van 2013 op de markt zou komen. De iPhone 6 wordt mogelijk voorzien van een 4,8-inch display en het nieuwe iOS 7-besturingssysteem. Tegelijkertijd met de iPhone 6 zou Apple werken aan een goedkoper iPhone-model, die mogelijk in het tweede kwartaal van 2013 verschijnt. Dit goedkopere model zou voorzien zijn van een 4-inch display en een andere behuizing (mogelijk van goedkoper plastic) dan de huidige iPhone-modellen.

Naschrift: de iPhone 6 is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iPhone 6 concept (via Yanko Design)
iPhone 6 concept (via Yanko Design)

Ubergizmo