Interessant:

Gerucht: iPhone 6 met 5,7-inch display

nieuws 15 juni 2013 om 08:24

Volgens persbureau Reuters onderzoekt Apple de mogelijkheid om iPhones (mogelijk de iPhone 6) met grotere displays, van 4,7-inch of 5,7-inch, uit te brengen.

De huidige iPhone 5 heeft een 4-inch touchscreen, dat relatief klein is in vergelijking met concurrende smartphones en phablets als de Galaxy S4 (5-inch) en de HTC One (4,7-inch). Om de concurrentie - vooral met Samsung - bij te benen onderzoekt Apple volgens persbureau Reuters nu of het mogelijk is om een iPhone-model (mogelijk de iPhone 6) met een groot 5,7-inch of 4,7-inch display te maken.

Volgens Reuters bekijkt Apple verder de mogelijkheid om een nieuw goedkoop (onder de 99 dollar) iPhone-model in verschillende kleuren te lanceren: geruchten over een budget-iPhone doen al jaren de ronde. De verwachting is elk geval dat Apple nog dit jaar twee nieuwe modellen lanceert: de iPhone 5S of iPhone 6 (met vingerafdruklezer) en een goedkoper model, in 5 of 6 verschillende kleuren.

Uiteraard hult Apple zich in stilzwijgen over de nieuwe producten. Eerder deze kondigde het bedrijf wel het vernieuwde iOS 7-besturingssysteem aan.

Naschrift: de iPhone 5S en iPhone 5C zijn 10 september 2013 officieel geintroduceerd. De iPhone 6 volgde 9 september 2014.

iPhone 5
iPhone 5

Reuters