Interessant:

Gerucht: iPad mini 2 en iPhone 6 komen pas in 2014

nieuws 16 juli 2013 om 14:25

Volgens de laatste geruchten verschijnen de iPad mini 2 en de iPhone 6 pas in 2014: deze releasedatum is een gevolg van een tekort aan Retina-schermpanelen en vanwege het gegeven dat Apple eerst een chipfabrikant wil overnemen.

Naar verluidt wil Apple de Taiwanese chipfabrikant United Microelectronics Corporation (UMC) overnemen, waar het vervolgens in eigen beheer processors wil vervaardigen voor toekomstige producten als de iPad mini 2 en de iPhone 6. De chips zouden echter pas klaar zijn in 2014, zodat de release van deze nieuwe topproducten nog even op zich laat wachten.

Volgens de geruchten krijgt de iPhone 6 de beschikking over een groot phablet-achtig display (mogelijk 5,7-inch) en een vingerafdruklezer. De iPad mini 2 zou worden voorzien van een hoge resolutie Retina-display - waar de huidige iPad mini een regulier (minder helder) TFT-display heeft.

De verwachting is dat Apple later dit jaar de iPhone 5S presenteert als opvolger van de iPhone 5: hierbij zouden echter alleen de interne specificaties (camera, processor) worden verbeterd, maar zou het design hetzelfde blijven. Uiteraard hult Apple zich, als altijd, in stilzwijgen, over de nieuwe producten.

Naschrift: de iPhone 5S en iPhone 5C zijn 10 september 2013 officieel geintroduceerd. De iPhone 6 volgde 9 september 2014.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

International Business Times