Interessant:

Gerucht: iOS 7 krijgt Flickr-integratie

nieuws 22 mei 2013 om 11:13

Volgens de laatste geruchten krijgt iOS 7, dat Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt, integratie met de sociale netwerksites Flickr en Vimeo. Eerder integreerde Apple al Twitter en Facebook in iOS.

In 2011 integreerde Apple sociaal delen via Twitter in iOS 5 en in 2012 volgde in iOS 6 integratie met Facebook. Apple was concurrent Google echter minder gunstig gestemd: in iOS 6 verwijderde Apple de standaard voorgeinstalleerde YouTube-applicatie (die Google niettemin nog gewoon gratis beschikbaar stelt in de iTunes App Store). 

Volgens de geruchten zouden Flickr (een fotodienst waarvan Yahoo de eigenaar is) en Vimeo (net als YouTube een videosite) op dezelfde wijze als Twitter en Facebook in iOS worden geintegreerd. Dat wil zeggen dat slechts éénmaal inloggen noodzakelijk is, waarna gebruikers volledig toegang hebben tot de sociale netwerksites en alles kunnen delen. Foto's zouden zou met één druk op de knop met Flickr zijn te delen en video's op dezelfde wijze met Vimeo. Met de integratie van Vimeo wil Apple waarschijnlijk nog meer gebruikers verleiden om niet YouTube van haar belangrijkste concurrent Google te gebruiken.

Volgens eerdere geruchten krijgt iOS 7 verder een geheel vernieuwde interface, waarbij recente updates in plaats van apps centraal staan. iOS 7 wordt naar verwachting op het Apple WWDC (World Wide Developers Conference), dat tussen 10 en 14 juni in San Francisco plaatsvindt, aangekondigd. Mogelijk presenteert Apple dan ook de iPhone 5S of de iPhone 6.

Naschrift: de iPhone 5S en iPhone 5C zijn 10 september 2013 officieel geintroduceerd.

iOS 7 (concept)
iOS 7 (concept)

9to5mac