Interessant:

Meeste dataverkeer via iPhone en iPad

nieuws 8 mei 2013 om 11:01

Uit recent onderzoek blijkt dat het meeste mobiele dataverkeer komt van iOS-apparaten (de iPhone en iPad) - terwijl er meer Android-toestellen op de markt zijn.

Het is echter twijfelachtig of het onderzoek representatief is. Een analist van Piper Jaffray, ene Gene Munster, bekeek (slechts) 10 (Amerikaanse) mobiele websites (waaronder Answers.com, Bleacher Report, ChaCha, Dictionary.com, Examiner, Hubpages, LinkedIn, Squidoo en White Pages) bij het vaststellen van de conclusie dat 'iOS het meeste mobiele dataverkeer genereert'.

Uit Munsters resultaten blijkt dat afgelopen april 69 procent van het mobiele internetbezoek afkomstig was van iOS-apparaten, terwijl Android blijft steken op 26,5 procent. Apple groeide in het onderzoek ten opzichte van maart, toen het 66,5 procent van het mobiele verkeer genereerde (en Android 28,7 procent). Toch blijft de conclusie opmerkelijk, omdat er meer Android- dan iOS-apparaten op de markt zijn.

Uit een benchmarkstudie van MobileMetrics van 20 Nederlandse websites eind 2011, bleek eerder dat bijna vijftig procent (48%) van de mobiele bezoekers gebruik maakt van een iPad. De verwachting is dat Apple later dit jaar de iPhone 5S of de iPhone 6 presenteert.

iPad mini
iPad mini

Digital Trends