Interessant:

Gerucht: iPhone 5S krijgt slow-motion camera

nieuws 10 juli 2013 om 13:14

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 5S, die waarschijnlijk later dit jaar wordt gepresenteerd, de beschikking over een 'Mogul'-modus waarmee je 120fps slow-motion opnames kan maken.

Eerder gingen er reeds geruchten dat de camera van de iPhone 5S een aanzienlijke upgrade zou krijgen ten opzichte van de huidige iPhone 5. Zo wordt beweerd dat de 5S wordt voorzien van een dubbele LED-flitser en mogelijk ook van een 13-megapixel camerasensor van Sony. Nu komt er dus het gerucht bij over de nieuwe 'Mogul'-modus (voorlopig een codenaam voor de nieuwe functie).

Met de 'Mogul'-modus zou het mogelijk zijn om met de iPhone 5S video's zeer snel en precies vast te leggen. Video's zouden met 120 fps (frames per seconde) kunnen worden vastgelegd, al is nog onduidelijk in welke resolutie. Dankzij deze snelle opnames kan je slow-motion video's creeren. Pikant detail: de belangrijkste concurrent van de iPhone 5, de Samsung Galaxy S4, beschikt over een vergelijkbare slow-motion functionaliteit die video met 120fps vastlegt.

Volgens andere geruchten wordt de iPhone 5S ook voorzien van een vingerafdruklezer en komt het toestel in meerdere kleuren. Apple heeft uiteraard nog niets bevestigd (al is het zeker dat de 5S draait op iOS 7), dus het is afwachten welke van de geruchten waar zijn.

Verder lezen...

- iPhone 5S: de geruchten op een rij

Naschrift: de iPhone 5S en iPhone 5C zijn 10 september 2013 officieel geintroduceerd.

iPhone 5S
iPhone 5S

9to5mac