Interessant:

iPhone 5 krijgt geen voorgeinstalleerde YouTube-app

nieuws 7 augustus 2012 om 09:55

Apple schrapt de standaard voorgeinstalleerde YouTube-app in iOS 6, waardoor deze zal ontbreken op de iPhone 5. YouTube-video's blijven wel gewoon te bekijken via de Safari-webbrowser.

Apple zegt dat de voorgeinstalleerde YouTube-app in iOS 6 geschrapt wordt, omdat "de licentie met Google is verlopen". De app blijft echter wel voorgeinstalleerd op iPhones met iOS 5 of lager. YouTube-video's blijven verder gewoon te bekijken via de Safari-webbrowser.

Daarnaast zou Google al bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen YouTube-app voor iOS 6, die je dan apart in de iTunes App Store moet downloaden. De voorgeinstalleerde YouTube-app zal dus ontbreken op toekomstige Apple-apparaten met iOS 6, zoals de iPhone 5 en iPad mini, die dit najaar worden verwacht.

Het vermoeden is dat Apple de voorgeinstalleerde YouTube-app schrapt, om concurrent Google (dat eigenaar is van YouTube) tegen te werken. Eerder schrapte Apple in iOS 6 ook al Google Maps ten faveure van een eigen Maps-app (met kaarten van TomTom).

Engadget