Interessant:

iPad mini: alle geruchten op een rij

nieuws 14 juli 2012 om 14:57

De geruchten dat Apple dit najaar de iPad mini introduceert worden steeds hardnekkiger. PortableGear zet de belangrijkste geruchten op een rij.

iPad mini: 7-inch of 8-inch LCD-display

De belangrijkste geruchten gaan over het formaat van het display van de iPad mini. Verschillende bronnen meldden allemaal iets anders, varierend van 7-inch naar 7,85-inch tot 8-inch. Het is dus in elk geval zeer waarschijnlijk dat de iPad mini tussen de 7-inch en 8-inch meet; een stuk kleiner dan de huidige 9,7-inch iPad-generatie. Daarnaast claimen verschillende bronnen dat de iPad mini een regulier LCD-display heeft en niet het superscherpe HD Retina-display dat we kennen van de New iPad 3. Volgens de geruchten zou Apple de reguliere LCD-technologie gebruiken om de prijs van de iPad mini laag te kunnen houden.

iPad mini: superdun formaat

De Koreaanse site DigiTimes, waar misschien wel de meeste geruchten over de iPad mini vandaan komen, claimde in mei 2012 te weten dat Apple voor de iPad mini gebruikmaakt van de zogenaamde "G/F2 thin-technologie", waarvoor de Japanse elektronicafabrikant Nitto het superdunne materiaal levert en de Japanse display-ontwikkelaars Nisshan Printing en TPK de touchscreens. Dankzij deze technologie zou de iPad mini "superdun" kunnen zijn - dunner dan de huidige iPads. Ook zou deze technologie relatief goedkoop zijn, waardoor de prijs van de iPad mini verder kan worden gedrukt.

iPad mini: 5-megapixel iSight-camera

Als we de geruchten mogen geloven, wordt de iPad mini voorzien van dezelfde 5-megapixel iSight-camera als de New iPad 3. Het ligt uiteraard in de lijn der verwachting dat de iPad mini, net als zijn grotere broer, ook van een FaceTime-frontcamera is voorzien.

iPad mini: NFC- & 4G-ondersteuning

Bij elk nieuw product dat Apple de laatste tijd op de markt brengt, gaan er geruchten over de ondersteuning van NFC en 4G/LTE. De New iPad 3 is echter Apple's enige mobiele apparaat dat tot op heden daadwerkelijk 4G-ondersteuning geniet (in Nederland is dat overigens nutteloos, omdat hier nog het 4G-netwerk ontbreekt). Apple zou er niet happig op zijn om NFC te ondersteunen, aangezien het dan technologie van een derde partij moet toelaten. Mogelijk bedenkt de elektronicagigant uit Cupertino zich echter en wordt de iPad mini Apple's eerste NFC-toestel.

iPad mini releasedatum: tegelijkertijd met iPhone 5?

De verwachting is dat Apple de iPad mini dit najaar - rond september - aankondigt. De prijs van de kleine iPad zou liggen tussen de 249 en 299 dollar. Overigens wordt verwacht dat Apple rond dezelfde tijd de iPhone 5 aankondigt. Als Apple de iPad mini en iPhone 5 tegelijkertijd presenteert, is dat uniek, want het bedrijf presenteert haar topproducten tot op heden altijd op verschillende persconferenties op verschillende tijden.

Naschrift: de iPad mini (7,9-inch) is 23 oktober 2012 officieel geintroduceerd.

iPad mini concept (cia Ciccarese Design)
iPad mini concept (cia Ciccarese Design)

portablegear.nl