Interessant:

Verbod Beats-headsets op Olympische Spelen 2012

nieuws 7 augustus 2012 om 08:49

Atleten van het Britse Olympische team hebben van het Olympische comitť een reprimande gekregen omdat zij Beats-headsets van Dr. Dre droegen in plaats van headsets van Panasonic, een officiŽle sponsor van de Spelen.

Dr. Dre is geen officieel sponsor van de Olympische Spelen, maar was wel zo slim om speciale Beats-headsets (die versierd waren met de Britse vlag) naar de Britse atleten te sturen. Daarop verschenen verschillende Britse atleten - vooral de zwemmers, die een patent lijken te hebben op hun entree maken met een headset op het hoofd - met een Beats-headset.†

Ook twitterden verschillende Britse atleten, waaronder tennister Laura Robson en voetballer Jack Butland, over hun Beats-headset. De laatste twitterde: "Love my GD Beats by Dr.".

Het IOC (het Internationale Olympische Comitť) is van dergelijke acties, die zij als ongeoorloofde sluikreclame ziet, gediend. Er is zelfs een regel waarin staat dat atleten die hun eigen sponsors promoten (zowel tijdens het sporten als online) kunnen worden gediskwalificeerd. Vooralsnog is dat echter nog niet gebeurd.

Het IOC wil de Beats-headsets niet meer zien, omdat het een belangrijke concurrent is van headsets van Panasonic, dat wel een†officiŽle sponsor van de Spelen is. Het IOC wil daarom dat de Britse ploeg overstapt op headsets van Panasonic. Verder benadrukt het IOC dat atleten "niet hun eigen merk, product of dienst via welk sociale media-platform dan ook mogen promoten".

Dr. Dre Beats-headset met Union Jack
Dr. Dre Beats-headset met Union Jack

MacWorld