Interessant:

Eerste Intel Medfield-smartphone onthuld

nieuws 20 april 2012 om 09:44

Chipfabrikant Intel heeft in India de eerste "Intel Inside"-smartphone onthuld: het toestel draagt de naam Lava XOLO 900 en is voorzien van de nieuwe Intel Atom Z2460 (voorheen bekend als Intel Medfield)-processor.

Lava International is een van de snelst groeiende mobieltjesfabrikanten in India en het land is een van de snelst groeiende telecommarkten, dus het is geen wonder dat Intel met het bedrijf in zee gaat. Door de snelle opkomst van tablets en smartphones en de daaraan gekoppelde neergang van netbooks, verliest Intel de laatste jaren terrein in het mobiele segment, waar vooral processors van concurrenten als Qualcomm, ARM en NVIDIA worden gebruikt.

Intel wil met haar eigen "mobiele" smartphone/tabletchip weer een groter marktaandeel in het mobiele segment voor haar rekening nemen. Deze chip werd al in 2011 aangekondigd onder de codenaam Intel Medfield. Met de Lava XOLO 900 is er nu dan eindelijk de eerste echte Medfield-smartphone, met een (1,6GHz) chip die officieel "Intel Atom Z2460" is genaamd.

De Lava XOLO 900 is verder onder meer voorzien van een 4,03-inch touchscreen, Android 2.3 Gingerbread (een Android 4.0-update volgt) en een 8-megapixel camera met een Full HD-videorecorder. Het toestel komt alleen in India op de markt en kost rond de 320 euro.

Intel sloot in januari 2012 ook een meerjarige deal met Motorola voor de productie van Android-smartphones en -tablets met een Intel Atom-processor. De verwachting is dat binnenkort de eerste Motorola Medfield-smartphone op stapel staat.

Lava XOLO 900: Intel Medfield-smartphone
Lava XOLO 900: Intel Medfield-smartphone

Intel Newsroom