Interessant:

Motorola RAZR i: Intel Atom Medfield-smartphone

nieuws 19 september 2012 om 10:18

Motorola en Google introduceren in samenwerking met chipfabrikant Intel de Motorola RAZR i, de eerste Android-smartphone voor Europa met een 2GHz Intel Atom 'Medfield'-processor.

Intel sloot begin 2012 een deal met Motorola (dat sinds 2011 eigendom is van Google) over de ontwikkeling van de Intel Atom 'Medfield'-processor voor smartphones. De primeur voor de eerste Medfield-smartphone ging in april echter naar de†Lava XOLO 900, een smartphone die alleen in India is geintroduceerd. De Motorola RAZR i is de eerste Intel Medfield-smartphone die ook naar Europa komt.†

Dankzij de 2GHz single-core Intel Atom Z2460 'Medfield'-processor gaat multitasking op de RAZR i bijzonder vloeiend. Daarnaast zorgt deze chip ervoor dat je de 8-megapixel camera in minder dan een seconde activeert middels de fysieke cameratoets. De camera biedt ook een multi-shot modus waarin je 10 beelden per seconde kan vastleggen. Daarnaast zorgen de sensor met achtergrondverlichting en de HDR (High Dynamic Range)-capaciteiten ervoor dat je altijd fraaie afbeeldingen vastlegt. Verder is er ook een VGA-frontcamera om mee te videochatten.

De RAZR i is spatwaterbestendig en beschikt over†een helder 4,3-inch Super AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Glass. De achterzijde is van het stevige Kevlar-materiaal. Het toestel draait op†Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich (een update naar Android 4.1 Jelly Bean volgt) en is voorzien van †de SMARTACTIONS-app (een app die je helpt om de accuduur te sparen en je dagelijkse bezigheden te organiseren).†

De Motorola RAZR i is vanaf begin oktober verkrijgbaar in Frankrijk,†Groot-BrittanniŽ en Duitsland. Er is nog geen duidelijkheid over de prijs en de verkrijgbaarheid in Nederland en BelgiŽ.

Motorola RAZR i: Intel Atom Medfield-smartphone
Motorola RAZR i: Intel Atom Medfield-smartphone

Motorola Mediacenter