Interessant:

Intel sluit deal met Motorola

nieuws 13 januari 2012 om 10:38

Chipfabrikant Intel heeft een meerjarig partnership gesloten met Motorola voor de productie van Android-smartphones en -tablets met een Intel Atom-processor.

Motorola (sinds vorig jaar eigendom van Google) en Intel gaan samenwerken op het gebied van zowel hardware als software en services. Kernpunten zijn een langere accuduur, snellere prestates, betere beeld- en videoprestaties en vloeiende draadloze mogelijkheden. Door de partnership brengt Motorola mogelijk als eerste Android-smartphones en Android-tablets met de nieuwe Intel Medfield-processor op de markt (ook het Chinese Lenovo toonde met de Lenovo K800 overigens al een Medfield-smartphone).

"We zijn erg blij met het partnership met Intel, dat Intel Atom-processors zal leveren voor Motorola-smartphones en -tablets, zowel voor de consumentenmarkt als voor de zakelijke markt", aldus Sanjay Jha, CEO van Motorola Mobility.

Intel is de grootste chipfabrikant ter wereld, maar in het smartphone- en tabletsegment heeft het nog geen voet aan de grond en ondervindt het hevige concurrentie van chipfabrikanten ARM en NVIDIA. Met de deal met Motorola hoopt Intel een inhaalslag te kunnen maken in dit marktsegment.

Motorola Mediacenter