Interessant:

Samsung wil India veroveren

nieuws 23 augustus 2011 om 10:23

Samsung wil al zijn mankrachten inzetten om (op een geweldloze manier) de mobieltjesmarkt in India te veroveren. Momenteel is Nokia de grootste telefoonleverancier in India.

Samsung wil voor het eind van dit jaar op zijn minst 40 procent van de mobiele markt van India in handen hebben; momenteel hebben de Koreanen 23 procent van de mobieltjesmarkt in India in handen. Het is daarmee tweede achter Nokia, dat 39 procent van de mobiele sector in India in handen heeft.

Samsung India-topman Ranjit Yadav denkt dat Samsung snel meer van de Indiase markt voor mobieltjes in handen kan krijgen als de vele smartphones (met verschillende besturingssystemen) in India op de markt komen. Vooral het succes van de introductie van de Samsung Galaxy S2 India (de eerste maand na de introductie verkocht Samsung 20 procent meer smartphones) heeft Samsung veel vertrouwen gegeven om de Indiase markt met smartphones te veroveren.

India is, naast China, de belangrijkste mobiele groeimarkt. In China zijn momenteel 900 miljoen mobiele bellers, maar men verwacht dat India hier binnen enkele jaren overheen gaat.

SammyHub