Interessant:

Meer info over Intel Atom Cover Trail-chip voor Windows 8

nieuws 13 september 2012 om 12:10

Chipfabrikant Intel heeft op de IDF 2012-conferentie in San Francisco meer bekend gemaakt over de nieuwe generatie Atom-chips voor tablets (codenaam Cover Trail) en smartphones (codenaam Cover Trail Plus).

De Intel Cover Trail-processor (voor tablets) is volgens Intel "van de grond af" opnieuw ontworpen voor Windows 8. Niettemin bouwt de technologie van deze chip wel voort op de huidige Z-serie Atom-chips (ook wel bekend onder de codenaam Medfield). De nieuwe Atom-processor klokt 1,8Ghz, meer dan de 1,6GHz van de huidige Atom Z2610 (Medfield)-processor. Intel denkt dat tablets dankzij de compacte Cover Trail-chip niet dikker hoeven te zijn dan 8,5 millimeter.

De Intel Cover Trail Plus-processor (voor smartphones) lijkt in essentie veel op de Cover Trail-processor voor tablets, maar heeft volgens Intel een enigszins andere CPU-module. De Cover Trail-processor zal op de markt komen als de Intel Atom Z2580. De Atom Z2580 is iets groter dan de huidige Intel Atom Z2460 (Medfield)-processor voor smartphones en zal waarschijnlijk hoger dan de huidige 2GHz van de Medfield-processor klokken. Ook komt Intel met een speciale chip voor budget-smartphones: de Intel Atom Z2000-processor (met een kloksnelheid van maximaal 1,2GHz).

De eerste Windows 8-producten met de nieuwe Intel Cover Trail-processor worden dit najaar verwacht.

Reghardware