Interessant:

1 op 3 partners leest stiekem sms'jes

nieuws 20 april 2012 om 08:29

Uit een enquête van Psychologie Magazine blijkt dat één op de drie mensen stiekem de sms'jes op de mobiele telefoon van zijn of haar partner leest.

Psychologie Magazine "onderzocht" (dat wil zeggen: mensen konden een enquête invullen op de website van het tijdschrift) ter ere van haar 30-jarige bestaan "de ondeugden" van haar lezers. Zoverre je de resultaten van deze internetenquête al serieus kan nemen, zegt het meer over vrouwen dan mannen, want 2103 dames vulden in het in, tegenover slechts 379 heren.

Uit het onderzoek bleek dat 34 procent van de ondervraagden "stiekem de sms'jes van de partner checkt als deze de mobiele telefoon laat slingeren". Daarnaast zei 45 procent te "Facebooken, Wordfeuden of privé te internetten onder werktijd".

Dat deze steekproef niet representatief is voor Nederland (de doelgroep man/vrouw is onder meer scheef en oncontroleerbaar), weerhoudt Psychologie Magazine er niet van om de conclusie te trekken dat "1 op de drie mensen stiekem de sms'jes van de partner leest". En het weerhoudt de PortableGear redactie er ook niet van om er melding van te maken...

Uit onderzoek in 2005 bleek ook al dat partners regelmatig stiekem elkaar sms'jes lezen.