Interessant:

Intel Medfield-smartphones in 2011

nieuws 18 mei 2009 om 10:15

De website UMPC Portal†heeft enkele slides weten te bemachtigen waaruit blijkt dat Intel van plan is om in 2011 smartphones met een nieuwe Intel Medfield-processor uit te brengen.

Uit de presentatie blijkt dat Intel denkt in de toekomst nog meer elektronica van chips te voorzien, aangezien de processors steeds kleiner en efficiŽnter worden. In 2011 wil het bedrijf "mainstream"-smartphones van de zeer compacte (32nm) Medfield-processor voorzien.

Smartphones met Intel Medfield-processor in 2011

In verscheidene elektronica (zoals netbooks en MID's) wordt momenteel de Intel Atom-processor gebruikt. In portable mediaplayers, gameconsoles en navigatiesystemen wordt veelal de Intel Menlow-processor gebruikt. Eind dit jaar komt Intel met de Moorestown-processor, een zuiniger chip die ook bedoeld is voor high-end smartphones. Rond 2011 zal dan de Medfield-processor voor mainstream-smartphones volgen.

Het is voor het eerst dat Intel zich naast laptops en computers zich ook zo duidelijk focust op smartphones. Het bedrijf kreeg eerder deze maand nog een recordboete van 1 miljard euro wegens oneerlijke concurrentie.

UMPC Portal