Interessant:

Intel Atom-chip voor budget-smartphones

nieuws 11 januari 2013 om 13:59

Intel heeft deze week op de CES 2013 in Las Vegas een nieuwe generatie energiezuinige Intel Atom-processors voor budget-smartphones aangekondigd.

Het nieuwe, energiezuinige Intel Atom-processorplatform (voorheen bekend onder de codenaam 'Lexington') is specifiek gericht op het laaggeprijsde segment van de smartphonemarkt, waarvan wordt voorspeld dat deze in 2015 een omvang van 500 miljoen verkochte toestellen kan bereiken. Intel belooft dat het nieuwe platform "de Intel-productkenmerken, zoals hoge prestaties voor web browsing, multimedia en Android-applicaties, naar de snel groeiende smartphone markt brengt". Onder andere Acer, Lava International en Safaricom hebben al gezegd het platform te gaan ondersteunen.

Het nieuwe, laaggeprijsde productaanbod omvat onder andere de Intel Atom processor Z2420 met Intel Hyper-Threading Technology, die snelheden kan bereiken tot 1,2GHz. Ook biedt dit platform hardwarematige codering/decodering van 1080p video en ondersteuning voor maximaal twee camera's met geavanceerde fotofuncties. Hiertoe behoort een 'burst'-modus die binnen één seconde 7 foto's neemt in 5-megapixel kwaliteit. 

"Met de introductie van het zeer energiezuinige Atom-platform kan Intel nieuwe marktsegmenten aanboren. Het is een aanvulling op ons groeiende smartphone-portfolio", zegt Bell. "Wij zijn van mening dat de beleving die mensen gewend zijn van 'Intel Inside' verwelkomd zal worden door smartphone-kopers in opkomende markten. Maar ook door klanten die op zoek zijn naar een aantrekkelijk geprijsde toestel maar die niet willen inleveren op prestaties of de gebruikersbeleving."

Intel onthulde op de CES 2013 ook kenmerken van het binnenkort te verschijnen Intel Atom Z2580 processorplatform (voorheen bekend als 'Clover Trail+'). Dit platform is gericht op high-end en mainstream smartphones en omvat een dual-core Atom-processor met Intel Hyper-Threading Technology en dual-core graphics. Dit nieuwe platform zal naar verwachting twee maal zo snel zijn als Intels huidige product (het Intel Atom Z2460-platform), terwijl - aldus Intel - "het uitstekend zal scoren op het gebied van energieverbruik en batterijlevensduur".

portablegear.nl