Interessant:

Samsung Galaxy S8 versus Galaxy S7

achtergrond 24 april 2017 om 10:04

Nog twee weken en dan ligt de Galaxy S8 in de winkels. De Galaxy S7 blijft echter ook nog wel enige tijd verkrijgbaar. In dit artikel zetten we de grootste verschillen tussen beide toestellen voor je op een rij.

Uiterlijk

Bij de Galaxy S7 kon je nog kiezen tussen een regulier scherm en een edge-scherm (scherm loopt door over de randen). Bij de Galaxy S8 en de S8+ is het edge-scherm standaard. Ook zijn de randen aan de voorkant geminimaliseerd. Hierdoor is het toestel eigenlijk een en al scherm oogt het toestel erg fraai.

Samsung Galaxy S7 versus Galaxy S8
Samsung Galaxy S7 versus Galaxy S8

Display

Zowel de Galaxy S7 en de Galaxy S8 hebben een Super AMOLED-scherm. Bij de Galaxy S8 heeft Samsung echter gekozen voor een 18,5:9-verhouding (Infinity Display), daar waar de S7 een regulier 16:9-display heeft. De schermdiagonaal van de S8 is dan ook groter dan de S7 (5,8-inch versus 5,1-inch). Opvallend genoeg is het scherm van de S7 een fractie scherper dan het scherm van de S8. Het langere scherm, zagen we al eerder bij de LG G6. Het display van de Galaxy S8 is 18 procent groter dan het scherm van de Galaxy S7. Gekanteld kan je op dit scherm films kijken met een schermverhouding van 21:9 met minimale zwarte omranding. In vergelijking met de Galaxy S7 zie je bij deze films 36 procent meer. De telefoon ondersteunt ook HDR voor een betere visuele beleving bij het kijken van films. Het grotere display is niet alleen geschikt voor entertainment. Door het grotere scherm scroll je minder bij het lezen van content.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Camera

De camera op de Galaxy S7 werd alom geroemd. De hoofdcamera op de Galaxy S8 borduurt op deze camera voort. Dus een dual pixel camera van 12-megapixel (F1.7). De verwachting is dat de camera van de S8 identieke fotoprestaties levert als de S7. Beeldstabilisatie is net als bij de Galaxy S7 aanwezig. De selfiecamera van de Galaxy S8 is wel fors verbeterd ten opzichte van de Galaxy S7. De Galaxy S8 heeft een 8 megapixel camera met autofocus, voor verbeterde selfies.

Hardware

De Galaxy S7 had, afhankelijk van de markt, een Snapdragon 820 model en een Exynos 8890 versie. Beide versies presteerden vloeiend. Hoe de prestaties van de S8 zijn zal blijken uit de test, maar de S8 zal zeker niet langzamer zijn dan de S7. De accucapaciteit van de S7 en de S8 is met 3.000 mAh identiek. Het opslaggeheugen van de Galaxy S8 is standaard 64 GB (was 32 GB). Het intern geheugen is 4 GB gebleven. De micro-USB aansluiting op de Galaxy S7 is veranderd in een USB-C aansluiting.

Galaxy S7 edge
Galaxy S7 edge

Bixby

Net als andere merken komt Samsung ook met een digitale assistent, Samsung Bixby. Bixby is zelflerend en leert je ritme en gewoontes kennen. Bixby start je makkelijk op door de Bixby-knop in te drukken of 'Bixby' naar de telefoon te roepen. Bixby Vision herkent objecten waar de gebruiker naar kijkt (via de camera) en reageert op deze objecten. Bij landmarks (Eifeltoren) geeft Bixby extra informatie, bij flessen wijn kan je direct online shoppen, QR-codes worden geherinterpreteerd en teksten in een vreemde taal worden direct vertaald.

Prijs

De Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn op 28 april beschikbaar voor respectievelijk 799 en 899 euro. De smartphones zijn leverbaar in de kleuren Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. De Galaxy S7 edge kost op dit moment ongeveer 550 euro. De reguliere S7 kost 500 euro. De prijs van beide toestellen zal na de introductie van de S8 hoogstwaarschijnlijk nog wat zakken.

Conclusie

Samsung heeft met de Galaxy S8 waarschijnlijk weer goud in handen. Het toestel ziet er fantastisch uit, biedt een vernieuwend scherm en heeft een persoonlijke assistent. Voor de rest is het een evolutie van de Galaxy S7. Al dit moois kost wel tussen de 250 en 300 euro meer ten opzichte van het vorige model.

portablegear.nl