Interessant:

Google met Pixel 2 en Pixel 2 XL

nieuws 4 oktober 2017 om 22:22

Vanavond heeft Google de Pixel 2 en de Pixel 2 XL aangekondigd. Beide telefoons draaien op Android 8.0 en zijn een showcase van de mogelijkheden met dit nieuwe besturingssysteem. De toestellen komen officieel niet in Nederland op de markt, maar zijn toch altijd wel via parallelle import te koop.

De Pixel 2 volgt de Pixel op en is gemaakt door HTC. De Pixel 2 XL volgt de Pixel XL op en is gemaakt door LG. Afgezien van het design zijn de toestellen identiek. De Google Pixel heeft een 5-inch scherm en de Pixel XL een groot 6-inch scherm met een 18:9-beeldverhouding (net als bij de LG G6). Beide toestellen zijn voorzien van een snelle Snapdragon 835 processor met 4 GB RAM. Helaas ontbreekt op de nieuwe Pixels een koptelefoonaansluiting, waardoor je muziek moet luisteren via de speakers of een draadloze koptelefoon.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

De camera op de vorige Pixel-serie werd erg goed ontvangen. Ook op de nieuwe Pixel-telefoons zal de camera niet teleurstellen. De hoofdcamera van de toestellen bestaat uit een 1/2,6-inch 12-megapixel camera met een f/1,8 diafragma. Beeldstabilisatie en Dual-Pixel autofocus zijn standaard. Net als de Apple iPhone 8 en iPhone X kan je met de Pixel 2 (XL) bijzonder fraaie portretfoto's maken. Omdat je slechts beschikt over één camera heeft Google gekozen voor een geïntegreerde software-oplossing.

Google Pixel portretfoto's
Google Pixel portretfoto

De toestellen zijn vanaf 18 oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Ook in enkele Europese landen kan je de toestellen kopen. In Duitsland kost de Pixel 2 799 euro en de Pixel 2 XL 939 euro. Reken op een zelfde prijs voor de toestellen die uiteindelijk de Nederlandse markt zullen bereiken.

portablegear.nl