Interessant:

Hyundai Kona Electric kost 44.995 euro

nieuws 22 augustus 2018 om 19:34

De nieuwe volledig electrische Hyundai Kona Electric is vanaf eind augustus verkrijgbaar. De actieradius is ruim 400 kilometer op één laadbeurt. De duurste versie komt als eerste en kost 44.995 euro. Begin 2019 arriveren twee goedkopere versies.

"De Hyundai KONA Electric is de gedroomde elektrische auto. Geen andere betaalbare elektrische auto onder de € 40.000,- biedt immers zoveel gemak, comfort en functionaliteit als de Hyundai KONA Electric", zegt Ronald Dubbelman, algemeen directeur van Hyundai Motor Nederland. "Hyundai wil elektrisch rijden bereikbaar maken voor iedereen. Met de KONA Electric biedt Hyundai een nieuwe manier van elektrisch autorijden waarmee alle beperkingen voor het rijden op stroom worden weggenomen."

Batterij en aandrijflijn

De nieuwe Hyundai KONA Electric Premium is vanaf eind augustus 2018 leverbaar in de uitvoering met de 64 kWh-batterij. Ter vergelijking, de kleinste batterij van een Tesla Model S, is 75 kWh. De versie met 39,2 kWh-batterij volgt later. Het energieverbruik komt uit op 15,2 kWh / 100 km (volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen), waardoor het bereik bij normaal gebruik meer dan 400 km zou moeten zijn. De KONA Electric Premium wordt aangedreven door een 204 pk (150 kW) en 395 Nm sterke en heeft een piek van 167 km / uur. De auto trekt net als alle elektrische auto's rap op en bereikt binnen 7,6 seconden de 100 km / uur.

7-inch display en head-up display

Het centrum van het dashboard is een prominent geplaatst 7- of 8-inch display, waarop de belangrijkste informatie van de auto wordt weergegeven, zoals: de rijsnelheid, accustatus, energiestroom en rijmodus. Afhankelijk van de rijmodus past het systeem de achtergrondkleur en meters aan om altijd de meest relevante informatie te kunnen bieden.

Een head-up display projecteert alle relevante rij-informatie op het voorruit. De head-up display heeft een lichtintensiteit van 10.000 candela per vierkante meter voor optimaal zicht, ongeacht de lichtomstandigheden. De kijkhoek en de hoogte van de head-up display zijn met een druk op de knop aan te passen. De display verdwijnt automatisch in het dashboard als de auto wordt uitgeschakeld of als de bestuurder de head-up display met een knop deactiveert tijdens het rijden. De head-up display geeft informatie over de snelheid, navigatiecommando's, radiostation en de accustatus, maar toont ook de waarschuwingen van rijhulpsystemen als Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Blind Spot Collision Warning, Intelligent Speed Limit Warning en Driver Attention Warning.

Hyundai Kona Electric - Display
Hyundai Kona Electric - Display

Het infotainmentsysteem (genaamd Display Audio) met 7-inch touchscreen vormt op de Comfort-uitvoering het startpunt voor het bieden van de navigatie, media- en connectiviteitsvoorzieningen. Display Audio ondersteunt bovendien Apple CarPlay, Android Auto en Bluetooth-connectiviteit. Het Display Audio-systeem geeft verder het beeld van de standaard achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen weer voor eenvoudig inparkeren. Op de Fashion- en de Premium-uitvoering levert Hyundai een 8,0-inch touchscreen met dezelfde functionaliteiten, maar dan aangevuld met een gratis 7-jarig abonnement op LIVE-diensten waarbij informatie over het weer, het verkeer, snelheidscamera's en online zoekopdrachten naar POI’s binnen handbereik is. Het navigatiesysteem heeft verder 3D-kaarten en Hyundai's unieke Lifetime MapcareTM met jaarlijks een gratis kaart- en software-update.

Hyundai Kona Electric - Interieur
Hyundai Kona Electric - Interieur

Verwarming middels warmtepomp

De KONA Electric is standaard uitgerust met een warmtepomp. In auto een met verbrandingsmotor kan de warmte van de motor worden gebruikt om het passagierscompartiment te verwarmen. Elektrisch aangedreven voertuigen produceren niet genoeg thermische energie om het interieur van het voertuig voldoende te verwarmen. Door in plaats van een conventionele elektrische verwarming (met een stroomverbruik van 3,9 kW) een warmtepompsysteem (met een stroomverbruik van 1,75 kW) te gebruiken, wordt het energieverbruik met 55 % verlaagd.

Kleuren en verkrijgbaarheid

Hyundai levert in totaal zeven exterieurkleuren en drie kleuren voor het dak en de zijspiegels om de persoonlijke stijl van de koper verder te benadrukken. Er is keuze uit de exterieurkleuren Chalk White, Dark Knight, Tangerine Comet, Ceramic Blue, Pulse Red, Acid Yellow en Galactic Grey. Het dak en de buitenspiegelkappen zijn leverbaar in de kleuren Phantom Black, Dark Knight en Chalk White. In totaal zijn er 21 kleurencombinaties mogelijk, waarbij ook met een two-tone lakkleur van het dak kan worden gevarieerd. Het interieur is leverbaar in de kleur Black, verkrijgbaar in stof, een combinatie van stof en synthetisch leder of écht leder. Optioneel levert Hyundai een driekleurige interieurafwerking waarbij Blue en Grey wordt gecombineerd met stof, synthetisch leder of écht leder.

Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric

De Hyundai KONA Electric wordt in Nederland geleverd in drie uitvoeringen: Comfort, Fashion en Premium. De KONA Electric Comfort is leverbaar vanaf 39.195 euro. De completere KONA Electric Fashion staat in de prijslijst voor 41.495 euro en de topversie KONA Electric Premium kost 44.995 euro. Deze laatste versie arriveert eind augustus in Nederland. De uitvoeringen Comfort en Fashion worden in 2019 verwacht, maar kunnen wel al worden besteld. De KONA Electric komt in 2018 in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hij is vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting tot en met 2020. Bijtelling voor zakelijk rijders is 4 %.

Thuislaadset voor 1.699 euro

Om de oplaadtijd van de 64 kWh-batterij in de Hyundai KONA Electric te minimaliseren, is er een pakket samengesteld als je thuis wilt laden. Met de 7,2 kW on board-oplader neemt het opladen van de long-range-batterij ongeveer 9 uur en 35 minuten in beslag. Het laadpakket maakt 1-fase 32 Ampère mogelijk en kost 1.699 euro. De KONA Electric wordt standaard geleverd met een EV Reel (haspel).

portablegear.nl