Interessant:

Nissan LEAF nog in 2018 leverbaar

nieuws 23 oktober 2018 om 22:35

Extra Nissan LEAF's voor Nederland Voor potentiŽle kopers van de Nissan LEAF heeft Nissan goed nieuws. Omdat Nederland voorrang krijgt bij levering is de levertijd gedaald. Als je nu een nieuwe LEAF bestelt kan je de auto al in 2018 rijden.

In oktober 2017 startte de verkoop van de LEAF in Europa, gevolgd door de levering van de auto vanaf februari 2018. Met 26.000 geleverde exemplaren in 2018 is de LEAF, volgens Nissan, de best verkopende elektrische auto in Europa. Iedere 10 minuten meldt zich een nieuwe klant. Om aan deze grote vraag te beantwoorden is de levering opgeschroefd. Nederland krijgt daarbij voorrang, waardoor bij nieuwe orders de reguliere versies direct, zonder extra levertijd, in ons land beschikbaar zijn.

LEAF populair in C-segment

In Nederland is de LEAF opgeklommen tot het derde best verkopende model in de middenklasse (C-segment inclusief alle benzine- en dieselmodellen). En onder particuliere kopers is de LEAF de best verkopende elektrische auto. Voor kopers (zakelijk en particulier) is de LEAF in Nederland extra aantrekkelijk: bij aanschaf krijgen je namelijk 1.000 euro laadtegoed van Vandebron, wat goed is voor ca.13.500 kilometer elektrisch rijden.

Nissan LEAF in actie
Nissan LEAF in actie

Over de Nissan LEAF

De Nissan LEAF volledig elektrische LEAF heeft een 40 kWh-accu met een bereik van tussen de 220 en 300 kilometer (270 kilometer volgens WLTP score). De auto biedt geavanceerde functies zoals emergency braking, intelligente cruise control en lane assist. Verder kan je rekennen op een uitgebreide parkeerassistent. De LEAF is verkrijgbaar vanaf 36.890 euro exclusief rijklaar-kosten.

Meer dan 100 onderscheidingen

De Nissan LEAF is het uithangbord voor Nissan Intelligent Mobility. Dat is de visie van Nissan op de transformatie van autorijden door Intelligent Power, Intelligent Driving en Intelligent Integration samen te voegen voor opwindender, zelfverzekerder en connected autorijden. Hiermee heeft de Nissan LEAF al meer dan honderd onderscheidingen verdiend. De elektrische Nissan is bekroond tot Best Electric Car door het Britse magazine What Car? Ook in Spanje, Frankrijk, Zweden en Polen viel de LEAF in de prijzen.

Eerder op de dag maakte Hyundai bekend dat de levertijd van de volledig elektrische KONA 10 tot 12 maanden bedraagt op dit moment. De KONA heeft een 64 kWh-accu en daarmee een aanzienlijk groter bereik dan de LEAF.

portablegear.nl