Interessant:

Hyunda zet IONIQ in als elektrische tussenauto

nieuws 23 oktober 2018 om 22:10

De wachttijd voor een Hyundai Kona is intussen opgelopen tot 10 tot 12 maanden. Om potentiele klanten tegemoet te komen biedt Huyndai de IONIQ Electric nu aan met kortlopenende private of zakelijke leasecontracten als tussenauto.

De Hyundai KONA Electric met 64 kWh-batterij is, volgens Hyundai, de meest gewilde volledig elektrische auto van dit moment. Sinds de introductie van deze elektrische auto op 1 september van dit jaar gingen er al 414 exemplaren de weg op. Het nadeel van de populariteit is dat de levertijd van de Hyundai KONA Electric momenteel 10 tot 12 maanden bedraagt. Dat komt doordat de B-segment SUV niet alleen in Nederland gewild is, maar ook in diverse andere Europese landen.

Hyundai werkt daarom momenteel hard om de levertijd van de KONA Electric op te lossen. Niet alleen wordt de auto momenteel in hoog tempo uitgeleverd aan klanten die de auto besteld hebben. Hyundai is bovendien druk bezig om de opgelopen vertraging van de afgelopen maanden nog voor het einde van dit jaar in te halen. Om dit te bewerkstelligen, zijn de vertraagde orders alsnog door de fabrikant toegewezen aan Nederland. Door deze allocatie van voertuigen streeft Hyundai naar de beloofde levertijden zoals afgegeven bij de Hyundai-dealer. Voor 2019 verwacht Hyundai dat de productie opgeschroefd wordt, zodat Nederlandse klanten beter bediend worden.

Als je toch snel elektrisch wilt rijden biedt Hyundai nu een oplossing in de vorm van een Hyundai IONIQ Electric met 28 kWh-batterij. Deze sedan heeft een volledig elektrische aandrijflijn. De Hyundai IONIQ Electric is op voorraad beschikbaar en kan daardoor snel worden geleverd. Bovendien zijn korte (private) leasecontracten bespreekbaar voor wie daarna de dan inmiddels beschikbare KONA Electric wil rijden.

Ondertussen zit de concurrentie ook niet stil. Nissan went extra capaciteit aan om Nederland te voorzien van de volledig elektrische LEAF. De LEAF is dan ook nog in 2018 leverbaar indien in oktober besteld. De LEAF heeft wel een fors kleinere accu (40 kWh) dan de KONA.

portablegear.nl