Interessant:

De Nokia 2.1 arriveert in de winkels

nieuws 22 augustus 2018 om 20:53

De nieuwe Nokia 2.1 is per vandaag beschikbaar voor een adviesprijs van 119 euro. De Nokia 2.1 is een leuk vormgegeven entry-level smartphone die draait op een lichte versie van Android Oreo.

Na de verkoopstart van de Nokia 3.1 en de Nokia 5.1 start Nokia nu ook met de verkoop van de Nokia 2.1, de opvolger van de Nokia 2 uit 2017. De Nokia 2.1 kent een prestatietoename van 50% ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel combineert een groter scherm en twee luidsprekers aan de voorzijde met een enorme gebruiksduur van twee dagen. Het toestel wordt geleverd met Android Oreo (Go edition), ontworpen voor smartphones met 1GB RAM of minder en biedt een soepele Android-ervaring, meer opslag en minder dataverbruik. De Nokia 2.1 zal net als alle Nokia toestellen een update naar Android 9 Pie ontvangen.

De Nokia 2.1 is ideaal als je veel onderweg bent en vermaak zoekt op je telefoon voor niet al te veel geld. Het toestel beschikt over een accu die twee dagen meegaat, een groot 5,5-inch HD-scherm en twee stereoluidsprekers aan de voorzijde. Bovendien laadt de krachtige 4.000 mAh accu nog sneller op zodat je in no-time weer up and running bent.

Nokia 2.1 met groot HD-scherm

Met zijn HD-scherm - dat 20% groter is dan dat van de originele Nokia 2 - kan je onderweg met gemak high-definition video’s bekijken. De twee luidsprekers met aangepaste 3D roestvrijstalen details zorgen voor een uitstekend stereogeluid voor een intense entertainmentbeleving. De 64-bit Qualcomm Snapdragon 425 biedt 50% snelheidsverbetering ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij zijn 5-megapixel selfiecamera aan de voorzijde en 8-megapixel hoofdcamera met autofocus legt de Nokia 2.1 elk belangrijk moment vast.

Nokia 2.1
Nokia 2.1

Stefan De Clerck, Country Manager Benelux, vertelt: "Het is erg belangrijk om op je smartphone te kunnen rekenen vanaf het moment dat je wakker wordt tot je 's avonds weer thuis bent. Daarom was de Nokia 2 met zijn autonomie van twee dagen een van de populairste toestellen in ons assortiment. We willen onze fans steeds meer geven en hebben naar hun feedback geluisterd. Daarom lanceren we nu de Nokia 2.1 met een snellere processor, een groter scherm en twee stereoluidsprekers om hen een nog betere ervaring te bieden onderweg, met een batterij die lang meegaat.”

Android Oreo Go edition

Android Oreo (Go edition) is op maat gemaakt voor toestellen met 1GB RAM of minder en bevat een nieuwe reeks Google-toepassingen die geoptimaliseerd zijn om sneller te werken en minder data te verbruiken. De vloeiende en snelle interface omvat onder meer Google Go (een zoekapplicatie op het web), Google Maps Go, YouTube Go en Google Assistant for Android (Go edition), waarmee je snel berichten kunt verzenden, bellen, een alarm instellen en nog veel meer, alleen maar door het gebruik van je stem. Met minder vooraf geďnstalleerde en veel lichtere apps op Android Oreo (Go edition) krijg je 2 keer meer beschikbare opslagruimte dan bij Android Nougat. Android Oreo (Go edition) biedt een soepele en responsieve smartphone-ervaring en zorgt er voor dat het toestel altijd over de recentste systeem- en beveiligingsupdates beschikt, waaronder Google Play Protect, dat het toestel, de data en de apps beschermt.

De Nokia 2.1 is vanaf 22 augustus 2018 beschikbaar in de kleuren blauw, rood en zilver voor een adviesprijs van 119 euro.

portablegear.nl