Interessant:

Nieuwe Nissan Leaf komt nu 385 km ver

nieuws 10 januari 2019 om 13:17

In 2019 komt Nissan met een Leaf met een uitgebreider accupakket. Naast het huidige 40 kWh-model komt er een 62 kWh-model. Dit model komt 100 km verder op een lading, en heeft een WLTP-bereik van 385 km.

Intelligent Power accupakket

De LEAF met de optionele, grotere 62 kWh batterij heet LEAF e+. Aan de basis van deze uitvoering ligt het verbeterde Intelligent Power accupakket met een 25% hogere energiedichtheid en 55% meer capaciteit. Het nieuwe 62 kWh batterijpakket telt 288 cellen in plaats van 192 cellen van het 40 kWh batterijpakket. Dankzij het 62 kWh batterijpakket heeft de LEAF e+ ten opzichte van de reguliere LEAF 40 kWh maar liefst 40% meer range (WLTP), wat gelijk staat aan 100 kilometer.

LEAF 3.ZERO niet naar Nederland

De LEAF modeljaar 2019 debuteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Nissan presenteert hier tevens de LEAF 3.ZERO. Deze beschikt over de 40 kWh of 62 kWh batterij en is verkrijgbaar in nieuwe carrosseriekleuren en een two-tone kleurencombinatie. De Nissan LEAF 3.ZERO zal niet geleverd worden op de Nederlandse markt.

e-Pedal en ProPILOT

De LEAF modeljaar 2019 is leverbaar met e-Pedal en ProPILOT. Dankzij het slimme e-Pedal is het zogeheten one pedal driving mogelijk. Hierbij kan je de auto met één pedaal laten versnellen, afremmen en zelfs stoppen. Dit zorgt voor een soepele rijervaring en maximale voertuigbeheersing door de uitstekende feedback van het pedaal. ProPILOT is een geavanceerd rijassistentiesysteem dat werkt op autowegen met gescheiden rijbanen. Het systeem kan de auto laten stoppen, starten en centreren op de rijbaan. ProPILOT houdt daarbij altijd de verkeersituatie in de gaten. De technologie vermindert stress en vermoeidheid en draagt bij aan het zelfvertrouwen van de bestuurder.

Bestverkochte elektrische auto van Europa

De nieuwe LEAF is met 39.000 exemplaren de bestverkochte elektrische auto van Europa in 2018. Wereldwijd zijn er sinds de lancering in 2010 al meer dan 380.000 exemplaren van de Nissan LEAF verkocht. Dat maakt van de LEAF de bestverkochte elektrische auto ter wereld. De vanafprijs van de LEAF e+ maakt Nissan in maart 2019 bekend. Geïnteresseerden kunnen zich online vrijblijvend aanmelden. De levering van de LEAF modeljaar 2019 begint in de zomer van 2019.

Steeds meer serieuze elektrische auto's

Het aantal volledig elektrische auto's met meer dan 350 kilometer bereik voor minder dan 50.000 euro neemt nu snel toe. Zo voert Hyundai nu de Kona en Kia de e-NIRO. De afgelopen jaren had alleen Tesla een serieus bereik. In het hoge segment heeft ook Jaguar met de i-PACE zich gemeld. Het daadwerkelijke bereik van elektrische auto's komt vrij goed overeen met het WLTP-bereik.

portablegear.nl