Interessant:

Start levering Kia e-Niro

nieuws 17 januari 2019 om 19:38

De levering van de volledig elektrische Kia e-Niro is gestart. Kia levert vanaf heden de eerste e-Niro’s af bij de Nederlandse Kia-dealers. Waarschijnlijk is heel 2019 nodig om de wachtlijst weg te werken.

De e-Niro

De Kia e-Niro, uitgerust met de 64 kWh-batterij, is voorzien van een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor met een koppel van 395 Nm, goed voor een actieradius van maar liefst 455 km volgens de officiële WLTP-normen. De e-Niro is voorzien van slimme technologie die de energie van het accupakket optimaal benut, zoals regeneratief remmen, Coasting Guide Control en Predictive Energy Control. De Kia e-Niro 64 kWh wordt geleverd met zeven jaar of 150.000 kilometer garantie. Die garantie geldt ook voor het accupakket en de elektromotor. Eind 2018 testte PortableGear de e-Niro en was erg enthousiast.

Prijs en beschikbaarheid

Als je nu een Kia e-Niro bestelt moet je nog wel even geduld hebben voordat de auto afgeleverd wordt. Eerst worden alle voorinschrijvingen uitgeleverd. Naar verwachting zal Kia eind 2019 bestellingen die in 2019 zijn binnengekomen gaan uitleveren. De DynamicLine, leverbaar vanaf 42.510 euro, heeft standaard tal van veiligheidsvoorzieningen, zoals zeven airbags en autonome noodremassistentie en een 7” full map navigatiesysteem met achteruitrijcamera, TomTom Live Services en ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. De topversie van de Kia e-Niro is de e-Niro ExecutiveLine. Deze uitvoering is leverbaar vanaf 45.510 euro en biedt alle opties van de DynamicLine aangevuld met dodehoekdetectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA), LED-koplampen, luxe instaplijsten, privacy glass, parkeersensoren vóór, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, volledig lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming achter, een 8” full map navigatiesysteem, JBL Premium Sound System en een draadloos oplaadstation voor smartphones.

Weinig concurrentie

Op dit moment heeft Kia maar één serieuze concurrent in het segment onder de 50.000 euro en dat is de Hyundai Kona, die iets kleiner is, maar globaal hetzelfde bereik heeft voor hetzelfde bedrag. De vernieuwde Nissan Leaf komt met een bereik van rond de 380 km ook redelijk in de buurt.

portablegear.nl