Interessant:

Hyundai verbetert laadsnelheid KONA Electric

nieuws 8 mei 2019 om 13:37

Vanaf eind 2019 levert Hyundai een verbeterde KONA Electric. Grootste verbetering is de verhoging van de laadsnelheid tot 11 kW door gebruik te maken van een 3-fasen laadsysteem. Met name voor thuisladers is dit een enorme verbetering.

11 kW 3-fasen lader

De KONA Electric is vanaf eind 2019 leverbaar met een 3-fasen laadsysteem, waarmee het accupakket met maximaal 11 kW is op te laden. Het maakt de KONA Electric nog beter geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij deze laadmogelijkheid wordt de laadtijd bij openbare 3-fasen AC-laadstations of via een compacte Wallbox namelijk met wel 30 procent gereduceerd. 

Blue Link voertuigsysteem

De vernieuwde KONA Electric heeft ook Blue Link, een connected voertuigsysteem dat embedded telematica gebruikt. Het stelt je in staat via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen, zoals de climate control. Het is ook mogelijk de auto op afstand te ver- of ontgrendelen via de Blue Link-pincode. Verder geeft Blue Link je informatie over zaken die aandacht vragen of de parkeerlocatie van de auto. De precieze inhoud van Blue Link en of het systeem standaard wordt meegeleverd verschilt per markt.

Standaard eCall

Het standaard aanwezige eCall schakelt automatisch hulpdiensten in als de airbags in actie komen of als de noodknop boven de binnenspiegel wordt ingedrukt. Relevante informatie (over de auto, de tijd van het ongeval, de rijrichting, de airbags en impactsensorinformatie) wordt dan direct verzonden naar de lokale hulpdiensten.

Meer opties

Optioneel kan je kiezen voor een nieuw infotainmentsysteem met centraal geplaatst 10,25-inch touchscreen en een breedbeeld grafische gebruikersinterface. Passagiers achterin profiteren ondertussen van de nieuwe achterbankverwarming die per direct verkrijgbaar is.

Hyundai Kona prijs

De Hyundai KONA Electric wordt in Nederland geleverd in drie uitvoeringen: Comfort, Fashion en Premium. De KONA Electric Comfort is leverbaar vanaf 39.195 euro. De completere KONA Electric Fashion staat in de prijslijst voor 41.495 euro en de topversie KONA Electric Premium kost 44.995 euro. Deze laatste versie arriveert eind augustus in Nederland. Het is nog niet bekend wat de prijs wordt van de verbeterde KONA Electric.

portablegear.nl