Interessant:

Apple met iPhone 7 en iPhone 7 Plus

nieuws 7 september 2016 om 20:09

Tijdens het Apple Special Event in San Francisco heeft Apple zoals verwacht twee nieuwe iPhones aangekondigd, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Meest opvallend is de dubbele camera aan de achterkant van de iPhone 7 Plus. Apple heeft beide toestellen ook stof- en waterdicht gemaakt.

|TABEL=1464|

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben een aluminium body afgewerkt met glas. De nieuwe iPhones hebben een 12-megapixel camera. De nieuwe 12-megapixel CCD-camera is 60 procent sneller en 30 procent zuiniger. De flitser bestaat nu uit 4 LED's met 50% zoveel licht en dubbel zoveel bereik. De 7 megapixel selfiecamera is ook een verbetering ten opzichte van de 5 megapixel camera van zijn voorganger.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus heeft, zoals al werd voorspeld, een dubbele 12-megapixel camera. Eén camera voor reguliere opnames en één camera voor optische zoom. Met de lens van de zoomcamera kan je zonder kwaliteitsverlies twee keer optisch inzoomen. Apple claimt dat je dankzij de dubbele lens ook meer dan twee keer kan inzoomen met goede kwaliteit, namelijk tot 10x. Door de dubbele camera is deze digitale zoom vier keer beter dan op toestellen zonder dubbele lens. Net als op de Huawei P9 kan je op de iPhone 7 Plus ook scherpte-diepte effecten creëren.

Apple iPhone 7 Plus - Dubbele camera
Apple iPhone 7 Plus - Dubbele camera

Voor het eerste op een iPhone is er gebruik gemaakt van stereo speakers. Het volume is door de nieuwe speakers twee keer zo hard als voorheen. Zoals verwacht verdwijnt de 3,5-millimeter aansluiting voor koptelefoons. In plaats daarvan dien je koptelefoons te gebruiken met een Lightning-connector. Om klanten tegemoet te komen levert Apple ook een speciale Lightning adapter mee, zodat je alsnog je oude koptelefoons kan aansluiten.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

De home-knop heeft ook een facelift ondergaan. De homeknop dubbelt nog steeds als vingerafdruksensor, maar reageert nu beter en betrouwbaarder dan voorheen. De zogenaamde Taptic Engine zorgt voor een unieke vorm van haptische feedback.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn beschikbaar in zilver, goud, roségoud en de nieuwe zwarte uitvoeringen. De modellen met 32 GB, 128 GB en 256 GB zijn beschikbaar vanaf € 659. Alleen de 128-GB en 256-GB modellen worden geleverd in de nieuwe gitzwarte uitvoering. Klanten kunnen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus vanaf vrijdag 9 september bestellen. De telefoon is vanaf vrijdag 16 september verkrijgbaar in Nederland en België.

|TABEL=1463|

Eerder op de avond kondigde Apple al haar nieuwe waterdichte horloge met GPS aan, de Apple Watch Series 2. Nintendo maakte tijdens de persconferentie bekend met een Super Mario spel voor iOS te komen.

portablegear.nl