Interessant:

Mario op iPhone en iPad

nieuws 7 september 2016 om 19:17

Tijdens het Apple Special Event in San Francisco heeft Apple laten weten dat Nintendo met Mario-games voor iOS komt. De eerste game wordt Super Mario Run, een running game, die met één hand te spelen is. iOS is het eerste mobiele platform waar Mario op te krijgen is.

In het spel rent Mario van links naar rechts. Je bepaalt zelf hoe hoog Mario springt. Doel is om zoveel mogelijk munten te verzamelen. Omdat je het spel met één hand speelt kan je het spel vrijwel overal spelen. Er is ook een multiplayer mode, genaamd Toad Tally. In de Toad Tally kan je Super Mario Run tegen elkaar spelen.

Super Mario Run - Screenshot
Super Mario Run - Screenshot

Nintendo kiest voor een vaste prijs voor Super Mario Run. Er zijn dus geen in-app aankopen. Het spel komt nog voor de feestdagen van 2016 op de markt. Eerder had Nintendo al een groot succes met Pokemon Go op de smartphone. Dit spel was zo succesvol dat de wereld er deels door ontwricht raakte.

Later op de avond introduceerde Apple ook nog een drietal nieuwe producten, te weten haar nieuwe horloge, de Apple Watch Series 2 en de nieuwe iPhones, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

portablegear.nl