Interessant:

'Stop met gebruik Note 7'

nieuws 11 september 2016 om 13:05

Gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 worden door Samsung uitdrukkelijk opgeroepen het toestel direct uit te schakelen en om te ruilen voor een nieuw en goed exemplaar van het toestel. De Galaxy Note 7 kampt met problemen, die het toestel kunnen laten ontploffen.

De afgelopen weken zijn er meerdere gevallen gemeld van ontploffende Note 7 telefoons. Hierop besloot Samsung de toestellen terug te roepen. De introductie van het toestel in Nederland is uitgesteld tot de problemen zijn verholpen.

Samsung heeft nu gevraagd om het toestel zo snel mogelijk terug te brengen na de winkel en het toestel niet meer te gebruiken. Ondertussen nemen ook andere organisaties acties. Zo mag het toestel bij enkele lichtvaartmaatschappijen niet meer meegenomen worden aan boord. In Amerika riepen autoriteiten op het toestel niet meer te gebruiken.

Afgelopen week introduceerde Apple, de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus die de komende weken in de verkoop gaan. Traditiegetrouw vechten Samsung en Apple om de gunst van de klant in de high-end-markt. De problemen van de Note 7 komen wat dat betreft op een ongelegen moment.

NOS