Interessant:

Apple Watch series 2 aangekondigd

nieuws 7 september 2016 om 19:43

Tijdens haar Apple Event in San Francisco heeft Apple een nieuwe Apple Watch laten zien, de Apple Watch Series 2. Bijzondere nieuwe features zijn de waterdichtheid van het horloge en de ingebouwde GPS ondersteuning.

De eerste Apple Watch was spatwaterdicht. De Apple Watch Series 2 is echter waterdicht (tot 50 meter diepte), waardoor je er ook mee kan zwemmen of watersporten. Er is slechts één opening overgebleven en dat is de opening van de luidspreker. Bijzonder is dat Apple de werking van de luidspreker zelf gebruikt om het water uit de speaker te blazen. Apple heeft de waterdichtheid van de Watch getest door de horloges weken achtereen ondergedompeld in het water te houden. De Apple Watch houdt ook je zwem-workouts bij.

Apple Watch Series 2 - Keramisch
Apple Watch Series 2 - Keramisch

De Watch Series 2 heeft een dual core processor, die twee keer zo snel is al zijn voorganger. Ook de GPU is dubbel zo snel als zijn voorganger. Hierdoor lopen de apps niet alleen vloeiender, maar zijn de apps ook tot meer in staat. Het scherm is op de Watch Series 2 is het helderste scherm dat Apple ooit heeft gebruikt op een apparaat. Het scherm is 100% scherper dan het scherm van zijn voorganger (1.000 nits).

Apple Watch Series 2 - Nike+
Apple Watch Series 2 - Nike+

Nieuw is de GPS-ondersteuning. Handig is dat er direct een lock is met de satelliet. Het is dus niet nodig om enkele minuten te wachten voordat je de GPS kan gebruiken. De ingebouwde GPS biedt extra sportieve mogelijkheden. Vandaar dat er ook een speciale Nike+ variant van de Apple Watch series 2 op de markt komt.

De Apple Watch Series 2 is verkrijgbaar in een kast van goud, roségoud, zilver of spacegrijs aluminium, of een kast van zilver of spacezwart roestvrij staal gecombineerd met een brede verscheidenheid aan bandjes vanaf € 439. De nieuwe keramische Apple Watch Edition is verkrijgbaar vanaf € 1.469. De Apple Watch Nike+ is verkrijgbaar vanaf € 439. De horloges zijn vanaf 9 september te bestellen en per 16 september leverbaar. Nederland zit bij de eerste groep landen waar de Apple Watch Series 2 verkrijgbaar komt.

Na de aankondiging van haar nieuwe horloge presenteerde Apple ook nog twee nieuwe iPhones, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Nintendo kondigde Super Mario Run aan, het eerste Mario spel voor op de smartphone.

portablegear.nl