Interessant:

Drie nieuwe iPhones

nieuws 12 september 2017 om 22:02

Vanavond heeft Apple in haar nieuwe hoofdkantoor een drietal nieuwe iPhones gelanceerd. De reguliere introductie betreft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Daarnaast introduceerde Apple nog de iPhone X, met een enorm randloos scherm.

Alle drie de nieuwe iPhones draaien op de nieuwe A11 Bionic chip. Deze hexacore processor presteert fors beter dan de vorige A10 processor. De twee high performance kernen presteren 10 procent sneller. De vier high efficiency kernen presteren zelfs 70 procent sneller. Ook de grafische prestaties zijn 30 procent sneller dan bij de vorige generatie iPhones. Nieuw is ook de draadloze oplaadmogelijkheid op de iPhones. Opvallend genoeg gebruikt Apple de open Qi standaard. Hierdoor zijn er per direct tal van draadloze opladers beschikbaar voor de iphone 8 en X.

Apple iPhone x
Apple iPhone x

De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus lijken sterk op de iPhone 7 en 7 Plus van vorig jaar. Apple heeft wel weer gekozen voor een glazen voor- en achterkant, die we ook al in eerdere iPhones zagen. De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm en de iPhone 8 Plus een 5,5-inch scherm. De True Tone technologie (van de iPad Pro) past de kleuren van het scherm aan de lichtomstandigheden aan.

De iPhone 8 heeft een 12 megapixel-camera met een verbeterde lichtgevoeligheid. In vergelijking met de vorige versie is de lichtopbrengst 83 procent hoger. Optische beeldstabilisatie is ook aanwezig. De iPhone 8 Plus heeft nog steeds een dubbele 12-megapixel-camera, nu met dubbele optische beeldstabilistatie. Nieuw is Portrait Lighting, waarbij je live, de achtergrond bij een portretfoto kan aanpassen of verwijderen.

De iPhone X heeft een enorm randloos scherm, dat aan de bovenzijde alleen onderbroken wordt door de selfiecamera. Het super retina scherm van de iPhone X meet 5,8-inch en heeft een 2.436 x 1.125 resolutie. Met 458 ppi is dit de scherpste iPhone ooit. Net als de iPhone 8 ondersteunt dit scherm HDR, 3D Touch en de True Tone technologie. Het ontbreken van een home-knop is de grootste breuk met het iPhone-design tot nu toe. Je telefoon ontgrendel je middels Face ID, waarbij de front-camera je gezicht herkent. De dubbele 12-megapixel hoofdcamera heeft net als op de iPhone 8 Plus dubbele beeldstabilisatie.

De iPhone 8 en 8 Plus zijn vanaf 22 september verkrijgbaar voor respectievelijk 809 en 919 euro. De iPhone X kost 1159 euro en verschijnt begin november. Uiteraard zijn ook bij onze partner KPN de iPhone 8 en de iPhone X leverbaar.

portablegear.nl